Ливърпул се прицели в млад бранител на Шалке


Ливърпул се прицели в млад бранител на Шалке
Снимка: Getty Images/Guliver

1424 0

Ръководството на Ливърпул е насочило интереса си към младия бранител на Шалке Малик Тиау, твърди авторитетното немско издание Bild. Мърсисайдци спешно се нуждаят от подсилване в центъра на отбраната след тежката контузия на Върджил ван Дайк, а Тиау е сред играчите, попаднали в обсега на Юрген Клоп.

Ван Дайк получи тежка контузия в мърсисайдското дерби с Евертън и най-вероятно ще пропусне остатъка от сезона. Освен това Фабиньо, който се явяваше заместник на Ван Дайк, също получи контузия. В последните мачове Ливърпул разчитат на млади бранители като Натаниел Филипс и Рис Уилямс, а вече към тренировки се завърна Жоел Матип.

Въпреки това от Ливърпул са твърдо решени да привлекат бранител през януарския трансферен прозорец, като една от опциите е именно Тиау, който е само на 19 години. През този сезон той има два мача за Шалке, като дори е отбелязал един гол. Transfermarkt го оценява на 1 млн. евро, което би било добра инвестиция за бъдещето.

Междувременно се появиха информации, че Манчестър Юнайтед може да "отмъкне" една от трансферните цели на Ливърпул (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички