Юрген Клоп вече не е топ треньор? Мениджърът на Ливърпул с интересно признание


Юрген Клоп вече не е топ треньор? Мениджърът на Ливърпул с интересно признание
Снимка: Getty Images

7271 0

Наставникът на Ливърпул - Юрген Клоп, даде извънредна пресконференция, след като съобщи, че сезон 2023/24 ще бъде последният му като мениджър на мърсисайдци.

Клоп направи интересни признания

Германецът отговори на "горещите" въпроси на английската преса, заявявайки, че не е имал проблем със собствениците на клуба - FSG, като и посочи индиректно, че вече не е топ мениджър.

Още: Ерик Тен Хаг поздрави Клоп за работата в Ливърпул, но и отбеляза защо Висшата лига ще страда

"Видях, че Хосе Енрике, когото аз много харесвам, смята, че напускам заради ръководството - FSG. Мога смело да заявя, че те нямат общо с това. Лесно е да виним ръководството и да кажем, че щяхме да спечелим още, ако бяхме похарчили повече. Дали бях винаги щастлив с техните решения? Не. Но това е нормално. Клубът е напълно различен. Стадионът е невероятен. Построихме това тренировъчно игрище AXA. Направихме, каквото трябва. Това е начинът на Ливърпул", сподели Юрген Клоп.

Юрген Клоп смята, че вече не е топ треньор

"Не съм го планирал, просто се случи. Този клуб, особено с отбора, който имаме, има нужда от топ мениджър, който е най-високото си ново, а аз не мога да бъда това. Вярвам, че това е правилното решение. Занимавам се това от 24 години, а ресурсите ми не са безкрайни. Предпочитам да вложа всичко в този сезон. Вече не съм толкова млад и не мога да скачам толкова високо, колкото преди. Почувствах облекчение, когато взех решението за себе си. Днес емоциите са смесени. Трябваше да кажа на собствениците, след това на феновете и играчите".

Финалът на сезон 2023/24 ще сложи край на 9-годишния престой на Юрген Клоп в Ливърпул. Веднага, след като той съобщи за напускането си, се появиха спекулации, че ще бъде наследен от Шаби Алонсо.

Още: Жоан Лапорта мечтае Юрген Клоп да поеме Барселона

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички