Официално: Юрген Клоп напуска Ливърпул след края на сезона (ВИДЕО)


Официално: Юрген Клоп напуска Ливърпул след края на сезона (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

5420 0

Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп, обяви, чрез социалните мрежи и официалния клубен сайт, че ще се раздели с клуба след края на сезона. Той обяви емоционалното си решение в интервю пред клубната медия на мърсисайдци. 

Клоп върна Ливърпул към трофеите

Емоционалното решение на легендата

От "Анфийлд" обявиха периода от осем години и половина на германеца начело на клуба като "изключително успешен", а борбата му до напускането е на цели четири фронта - Висша лига, Лига Европа, ФА Къп и Купа на Лигата. Германецът се надява да обедини всички в клуба за още една "успешна глава от историята на клуба":

"Ще напусна клуба в края на сезона. Разбирам, че това е шок за много хора в този момент, когато го чуете за първи път, но очевидно мога да го обясня – или поне да се опитам да го обясня. Обичам абсолютно всичко в този клуб, обичам всичко в града, обичам всичко в нашите привърженици, обичам отбора, обичам персонала. Обичам всичко, но съм убеден, че трябва да го направя.

В един период съм пред изчерпване на енергията. Знам, че не мога да върша работата отново и отново, и отново, и отново. След годините, които прекарахме заедно и след цялото време, което прекарахме заедно, и след всички неща, през които преминахме заедно, уважението и любовта нараснаха и дължа цялата истина на хората", обяви Клоп в началото на интервюто. 

В допълнение по темата германецът разкри, че е взел решението още през ноември и се шегува, че по цяло чудо е било запазено в тайна от широката общественост до този момент. Той още тогава е информирал ръководството и екипа си, за да правят своите планове за бъдещето. 

Клоп се превърна в легенда на Ливърпул като треньор

Сега той се надява това да не се отрази на клуба негативно. Клоп припомня, че е имал такъв период и в Борусия Дортмунд. Като треньор на Ливърпул той се превърна в легенда с успехите на възпитаниците му - спечелиха по веднъж Висшата лига, Шампионска лига, Световното клубно първенство, Суперкупата на Европа, ФА Къп, Купата на Лигата и Къмюнити Шийлд. 

Активът на Юрген Клоп като треньор на Ливърпул е 288 победи, 96 равенства и 80 загуби в рамките на 464 срещи. Головата разлика на мърсисайдците под негово ръководство е 1025:516. 

Още: Ливърпул има "специален интерес" към млада звезда, казала "НЕ" на Кристиано Роналдо и Ал Насър

Юрген Клоп защити Мохамед Салах и отправи предупреждение към Ливърпул преди финала с Челси

Ливърпул потрепери, но триумфира: Имаме мечтан финал за Купата на Лигата в Англия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички