Юрген Клоп със страхотен жест към всеки един в Ливърпул след трофея за Купата на Лигата


Юрген Клоп със страхотен жест към всеки един в Ливърпул след трофея за Купата на Лигата
Снимка: Getty Images

12231 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е дал една стриктна инструкция към своя щаб след победата на финала за Купата на Лигата над Челси с 1:0. Клоп вдигна седмия си трофей като наставник на "червените", след като Върджил ван Дайк вкара победния гол в добавеното време.

Юрген Клоп се грижи за всеки един в клуба

Юрген Клоп с уникален жест за всички в клуба

Триумфът беше още по-забележителен от факта, че Ливърпул имаше петима играчи на възраст до 21 години на терена - като Харви Елиът играеше като резерва през миналия сезон. По-късно Клоп го описа като "най-специалният трофей", който някога е печелил като мениджър - свидетелство за духа и безстрашието на младите играчи на Ливърпул.

Още: Пеп Гуардиола се подигра с Клоп и Ливърпул: Дори намеси сър Алекс Фъргюсън

Сериозността на постижението беше отразена и в празненствата след мача, като дори Клоп си позволи да бъде по-емоционален на тъчлинията. Според Хенри Уинтър от "The Times", Клоп е гарантирал, че неговият персонал също ще има ключова роля в тези тържества с едно строго изискване.

Мениджърът е оставил инструкции за всеки един член от екипа на неговия отбор в деня на мача, за да участва в празненствата на подиума след мача. Добавя се, че германецът също е искал те да бъдат представени в снимки, за да могат да бъдат добавени в лични албуми. Клоп е искал да им покаже, че всички са заедно и имат принос за този трофей. А относно цената на успеха: Ливърпул има прости, но строги правила за всички юноши в клуба.

Още: След финала срещу Челси: Ливърпул показа спящия с Купата на Лигата Юрген Клоп (СНИМКА)

Манчестър Юнайтед и Арсенал са първите съперници на Ливърпул след ерата "Юрген Клоп"

Маурисио Почетино коментира изказване на Юрген Клоп и отсече: Фаворитът е Ливърпул

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички