Юрген Клоп след дългия и тежък сезон за Ливърпул: Сънят е надценен


Юрген Клоп след дългия и тежък сезон за Ливърпул: Сънят е надценен
Снимка: Getty Images/Guliver

2373 0

Днес (23.05.) Ливърпул ще научи дали ще участва в турнира Шампионска лига през сезон 2020/21. Кръг преди края, отборът на Юрген Клоп е на 4-та позиция, с равен брой точки с 5-ия Лестър, но с по-добра голова разлика (+24 срещу +20). "Червените" приемат Кристъл Палас у дома си и трябва да се надяват Лестър да не победи Тотнъм с огромна разлика, въпреки че мърсисайдци имат наглед лесна задача срещу Палас и също могат да отбележат доста попадения.

"Това е най-трудната година в живота ми и този сезон е част от нея. Никога не съм мислил, че ще трябва да се справя с пандемия. Честно казано се оказа наистина трудно. Какво научих от тази ситуация? Сънят е надценен", заяви Юрген Клоп в навечерието на последния кръг.

"Когато нашите централни защитници, всички те, бяха елиминирани, все пак можехме да спечелим, но не винаги убедително. Трябваше да преместим полузащитниците в защита и това наруши играта ни. Младежите не бяха готови да играят в центъра на защитата, полузащитниците бяха принудени да играят в защита и всичко това доведе до загуба на игралния ритъм", призна Клопо.

"Футболен отбор е подобен на оркестър: без някои музиканти можете да продължите да свирите, но ако загубите други, ситуацията става значително по-сложна. Особено ако говорим за тази лига, където всички играят с най-високо ниво на интензивност".

"Разбира се, приспособихме се, намерихме изход и каквото и да се случи в неделя, излязохме. Преди няколко седмици не беше ясно дали ще влезем в Лига Европа, но спечелихме правото да играем там. По-добре е от нищо. Попитайте Манчестър Юнайтед дали им харесва Лига Европа и те веднага ще отговорят да, защото имат шанс да спечелят", добави германският специалист.

"Трябва да се борим, трябва да приемем трудностите и да извлечем максимума от ситуацията. Ако спечелим в неделя и влезем в Шампионската лига, можем да предположим, че сме изстискали този максимум", завърши треньорът на Ливърпул.

Къде да гледаме последния кръг от английската Висша лига!?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички