Юрген Клоп посочи какъв е проблемът с ВАР

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не бе доволен от равенството с Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд", до което се стигна след спорно отсъждане на ВАР при попадението на домакините.

Според германеца основният проблем след въвеждането на ВАР е, че съдиите предпочитат да оставят играта да продължи в спорни ситуации, а едва след това, ако е нужно, да се намеси системата за видеоповторения.

"Олд Трафорд" спря серията на Ливърпул след спорно решение на ВАР

Манчестър Юнайтед и Ливърпул си разделиха точките в голямото дерби от деветия кръг на английската Висша лига. Двата английски гранда завършиха на...

Припомняме, че ВАР може да промени решението на съдията само в случаите, в които е налична 100-процентова грешка. По този начин голяма част от спорните ситуации не могат да бъдат променени от ВАР, тъй като няма категорична позиция. 

"Проблемът се състои в това, че съдиите оставят играта да продължи, защото имат ВАР, а след това ВАР не иска да поправи съдииите. За мен беше толкова очевидно (ситуацията с гола на Юнайтед - б.р.). Опитах се да успокоя скамейката, защото бях сигурен, че голът ще бъде отменен", заяви Клоп след мача.

Междувременно в друг мач от кръга в Англия грешка на ВАР сътвори същински хаос (повече по темата четете тук).

Още по темата

Please select answer!