Как грешка на ВАР сътвори хаос по време на мач във Висшата лига?


Как грешка на ВАР сътвори хаос по време на мач във Висшата лига?
Снимка: Getty Images/Gulliver

2648 0

ВАР сътвори голям хаос по време на съботния двубой от Висшата лига между Тотнъм и Уотфорд. Двата отбора завършиха 1:1, а големият гаф бе при изравнителното попадение на "шпорите".

Тогава макар изравнителният гол на Деле Али в края на мача да бе признат, на видео таблото се изписа тъкмо обратното. Малко след отбелязването на попадението съдията даде сигнал, че се проверява за евентуална игра с ръка на Али. Това доведе до грешка в базата на ВАР и на таблото на стадион „Тотнъм Хотспър Стейдиъм” се изписа „Няма гол”. Последва бърза комуникация с Кавана, който даде недвусмислен сигнал, че не е имало нередност и попадението на Али се зачита.

Заради това се наложи отговорниците за ВАР да поднесат своите извинения. "Компанията се извинява на феновете на Тотнъм и Уотфорд за объркването, причинено от изпращането на погрешна графика до големия екран. В момента работим с висшата лига, за да разберем къде се корени този проблем и ще предприемем мерки за в бъдеще това да не се повтаря”, обясниха от Hawk-Eye Innovations.

Междувременно футболист на Тотнъм също коментира расисткия скандал от мача България - Англия (повече по темата четете тук).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички