ВИДЕО: Ощетен ли беше Ливърпул от ВАР при гола на Манчестър Юнайтед?


ВИДЕО: Ощетен ли беше Ливърпул от ВАР при гола на Манчестър Юнайтед?
Снимка: Getty Images/Guliver

3195 0

След 45 минути игра Манчестър Юнайтед води на Ливърпул с 1:0 в голямото дерби от деветия кръг на Висшата лига. Само за едно полувреме системата за видеоповторения (ВАР) трябваше да се намесва на два пъти, като и в двата случая решението се оказа в полза на домакините от "Олд Трафорд".

В заключителните минути на полувремето Маркъс Рашфорд откри резултата след центриране на Даниел Джеймс. Голът обаче трябваше да бъде проверен, след като останаха съмнения за нарушение срещу Дивок Ориги в хода на атаката на "дяволите".

На повторенията ясно се вижда, че има контакт с крака на Дивок Ориги, но от ВАР не счетоха положението за 100-процентова грешка на главния арбитър Мартин Аткинсън, поради което попадението бе зачетено. По-рано в мача на няколко пъти в подобни ситуации Аткинсън отново не отсъди нарушения, което може да се счита за негов стил на ръководене на двубоя.

Няколко минути след гола на Манчестър Юнайтед, Ливърпул също прати топката в мрежата благодарение на Садио Мане. ВАР обаче и този път разочарова мърсисайдци, като отмени гола заради игра с ръка на Мане, макар и да изглеждаше, че действията му не бяха умишлени, а ръката - сравнително прибрана към тялото.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички