Юрген Клоп похвали младоците, но отличи друг играч, овладял хаоса за Ливърпул


Юрген Клоп похвали младоците, но отличи друг играч, овладял хаоса за Ливърпул
Снимка: Getty Images

5674 0

Юрген Клоп призова медиите да не прекаляват с похвалите към младите играчи на Ливърпул, след като младият мърсисайдци победиха Саутхемптън с 3:0 и се класира за четвъртфиналите на ФА Къп.

Играчите от академията на клуба изживяват страхотни дни, като Луи Кумас откри резултата с първия си гол в мъжкия футбол, преди заместникът му, Джейдън Данс, да вкара, за да уреди мач с Манчестър Юнайтед през следващия месец.

Това е първият път, в който двама 18-годишни играчи отбелязват първите си голове на Ливърпул в един и същ мач и резултатът идва само дни след като Данс, Боби Кларк и Джеймс Макконъл помогнаха да се вземе Купата на Лигата срещу Челси на "Уембли".

Още: Тийнейджърите на Ливърпул наказаха "светците" за ФА Къп (ВИДЕО)

Клоп похвали младоците, но отличи друг играч, справил се с хаоса

"Разбирам го на 100%, но от утре оставете момчетата на мира, моля. И не питайте: "Къде са сега?". Те имат много да подобряват и много да учат. И всеки, който е с нас, трябва да има своите моменти, те ще имат повече моменти, отколкото биха очаквали, вероятно".

"Още преди мача казах, че Луи е прекрасен голаджия. Той има още много да учи, но се справя отлично пред гола. В крайна сметка, вратите са същият размер, както в юношеския футбол, така че няма разлика. А Данси, за него също знаех, че е отличен голмайстор, но той игра блестящо. Първият гол бе невероятен, но отново повтарям, нещата са същите, както при юношите. Той е нападател и знае каква му е работата", заяви Клоп.

"Джо Гомес спаси живота ни 20 пъти тази вечер, а децата ни държат в състезанието. Така че можем да говорим за момчетата, но истинската история днес е Джо Гомес. Играта, която той изигра днес, не съм виждал никога преди, с хаос около него , като номер 6 за първи път, не мога да го уважавам повече". А Ливърпул прави последен опит да върне човека, довел Салах, Ван Дайк и Робъртсън

Още: Мечтан жребий: Най-големият сблъсък в Англия, див късмет за Илия Груев и "дуел на мъст"

"Беше момент на лудост": Мак Алистър бил шокиран от новината за напускането на Юрген Клоп

Ливърпул - Саутхямптън по ТВ: Къде да гледаме битката от 5-ия кръг на ФА Къп?

Освен с Клоп: Ливърпул може да се раздели с Анди Робъртсън, Байерн Мюнхен го иска?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички