Мечтан жребий: Най-големият сблъсък в Англия, див късмет за Илия Груев и "дуел на мъст"


Мечтан жребий: Най-големият сблъсък в Англия, див късмет за Илия Груев и "дуел на мъст"
Снимка: Getty Images

14395 0

Въпреки че все още не са се изиграли всички мачове от осминафиналната фаза във ФА Къп - бе изтеглен жребият за четвъртфиналите от най-стария футболен турнир. А привържениците трудно можеха да получат по-голямо зрелище на тази фаза.

Мечтан жребий за ФА Къп

Гуардиола и Сити с шанс за отмъщение срещу Нюкасъл

Той отрети потенциален дуел между Манчестър Юнайтед и Ливърпул на "Олд Трафорд", ако "червените дяволи" се справят с Нотингам Форест, а мърсисайдци преодолеят Саутхемптън. Това са и двата отбора в страната, които са спечелили най-много трофеи.

Друг сблъсък, който изглежда изключително любопитен, е този между Манчестър Сити и Нюкасъл. И двата отбора вече са се класирали за четвъртфиналите и дуелът е сигурен, като ще се състои на "Етихад Стейдиъм". Напомняме, че именно "свраките" лишиха "гражданите" от това да се борят за първи трофей през сезона, като ги изхвърлиха от Купата на Лигата, която впоследствие бе спечелена от Ливърпул.

Българските фенове също получиха добра новина, след като Илия Груев и неговият Лийдс извадиха поне на хартия голям късмет. Разбира се, тимът първо трябва да се справи с Челси, но ако го стори, на следващата фаза ще се срещне с втородивизионния Лестър, който е и лидерът в Чемпиъншип (само преди дни Лийдс обърна и победи Лестър в пряк мач от първенството).

Изненадващо за мнозина старши треньорът на Лийдс Даниел Фарке подбра доста любопитен стартов състав. Той внесе смут на Острова - след 11 поредни мача като титуляр Илия Груев остана резерва точно срещу Челси - ето защо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички