Юрген Клоп: Нямам търпение да заработим с Конате в Ливърпул


Юрген Клоп: Нямам търпение да заработим с Конате в Ливърпул
Снимка: Getty Images/Gulliver

4092 0

Юрген Клоп е уверен, че Ибрахима Конате има качествата да се внедри в първия отбор на Ливърпул. Германецът също така смята, че играчът може да се развива все повече и повече, след като заиграе на „Анфийлд”.

„Червените” се съгласиха на сделка за 22-годишния бранител от РБ Лайпциг, като трансферът ще е официален от 1-и юли.

Конате, който сега се готви за Европейското първенство за юноши с Франция, е първото ново попълнение за мърсисайдци през това лято.

„Наистина съм много доволен, че можем да добавим играч с качествата на Ибрахима в нашия състав. Следя го от много време и харесвам начина, по който игра още, когато се състезаваше за Сошо”, каза Клоп пред официалния сайт на клуба.

„След проблемите, които имахме с контузии в централната зона на защитата, няма съмнение, че това е зона, в която тимът се нуждае от подсилване. Първо обаче трябва да кажем, че Нат, Рис и Озан свършиха невероятна работа. Наистина невероятна”, продължи германецът.

„С Ибрахима ние си добавяме качество, което вече имаме и тук. Неговите физически качества са впечатляващи – той е бърз, много здрав и доминира във въздуха. Идва да играе за нас, след като има повече от 90 мача в Лайпциг в Бундеслигата и европейския футбол”.

„Сигурен съм, че щеше да има повече мачове, ако не бяха някои контузии, но опитът, с който разполага е страхотен. Вече гледам към това да работим заедно и да проведем добра предсезонна подготовка”, завърши Юрген Норберт Клоп. А какво признание получи Джерард в Англия, четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички