Четирима от Ливърпул сред номинираните за Играч на годината


Четирима от Ливърпул сред номинираните за Играч на годината
Снимка: Getty Images/Guliver

1446 0

Четирима от шестимата футболисти, номинирани за Играчи на годината във Висшата лига в класацията на Асоциацията на професионалните футболисти, са от Ливърпул. Мърсисайдци направиха страхотен сезон и категорично станаха шампиони, печелейки първа титла от точно 30 години насам.

Постиженията им са оценени подобаващо от техните колеги, които са отличили четирима души от състава на "червените" - Върджил ван Дайк, Джордан Хендерсън, Садио Мане и Трент Александър-Арнолд. Другита двама в шортлистата са Кевин де Бройне и Рахийм Стърлинг от Манчестър Сити. Наградата на Асоциацията на професионалните футболисти се счита за най-престижна при годишните призове, тъй като победителят се избира от самите играчи.

В категорията за най-добър млад футболист на сезона (който трябва да е бил най-много на 21 години на 1 юли 2019) Челси и Манчестър Юнайтед водят с по две номинации - Тами Ейбрахам и Мейсън Маунт за "сините", както и Маркъс Рашфорд и Мейсън Грийнууд за "червените дяволи". Букайо Сака от Арсенал и Александър-Арнолд от Ливърпул допълват списъка с номинираните.  Междувременно, Роналд Куман държи да привлече халф на Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички