100 дни по-късно Висшата лига се завръща!


100 дни по-късно Висшата лига се завръща!
Снимка: Gulliver/Getty Images

1278 0

След 100 дни принудителна пауза - тази вечер е дългоочакваното завръщане на Висшата лига. След като бяха подновени Бундеслигата и Ла Лига, дойде ред и на английския футбол, като Астън Вила и Шефийлд Юнайтед ще дадат старт на серията от 92 мача, които трябва да се изиграят, за да може сезонът в Англия да приключи официално. След тях на сцената излизат Манчестър Сити и Арсенал.

Всички двубои от първенството ще се играят пред празни трибуни, но отборите имат възможност да домакинстват на собствените си стадиони. Имаше възможност да се играе на неутрални, но тази идея не бе приета. Играчите ще са изправени пред нова реалност в двубоите, като няма да имат право да се прегръщат, ръкуват или пък да плюят.

Първите мачове след подновяването на кампанията ще започват с минута мълчание в памет на жертвите от COVID-19, a на фланелките на играчите няма да бъдат изписани имената им, а вместо това Black Lives Matters в подкрепа на борбата с расизма. Ще бъде интересно и до колко тази голяма пауза се отразила на играчите, тъй като в Англия не са свикнали на толкова големи почивки.

Относно шампионската титла всичко изглежда решено. Ливърпул е убедителен лидер и се нуждае само от още две победи, за да вдигне трофея за първи път от 30 години насам. По-завързано остава битката за топ 4 между Манчестър Сити, Лестър, Манчестър Юнайтед и Челси. Интересното е, че дори петият, който в момента е Уулвърхемтън, може да получи право да играе в Европа заради наказанието на "гражданите". В днешния късен двубой пък един друг ще се изправят Хосеп Гуардиола и доскорошният му помощник в Сити Микела Артета.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички