Юрген Клоп е намерил "спасителен пояс" за Ливърпул в Австрия


Юрген Клоп е намерил "спасителен пояс" за Ливърпул в Австрия
Снимка: Getty Images

6770 0

Ливърпул има интерес към полузащитника на Ред Бул Залцбург Лука Сучич. 19-годишният футболист е юноша на „биковете“ от Австрия и е титуляр за отбора си, като вече има сериозен брой голове и асистенции за клуба си.

През миналата кампания той записа 11 гола и пет асистенции в 44 мача за австрийския шампион, като има също така вече три мача за националния отбор на Хърватия. Договорът му с Ред Бул е до лятото на 2025-а година, а отборът на Матиас Яйсле трудно ще може да го опази за дълъг период от време.

Според австрийските медии Ливърпул следи внимателно развитието на футболиста, като Сучич е впечатлил особено Клоп по време на контролната среща между двата отбора през лятото.

Ливърпул е в търсене на полузащитник в следствие на много контузии в отбора, като се очаква Тиаго Алкантара да бъде аут за шест седмици след получено разтежение. Наби Кейта трябва да се оправи за мача с Кристъл Палас, където Харви Елиът и Джеймс Милнър се явяват като алтернативи до Фабиньо и Джордан Хендерсън.

Халфът на Борусия Дортмунд Джюд Белингам продължава да бъде спряган за трансфер на „Анфийлд“, но по всяка вероятност тази сделка ще стане през следващото лято.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички