Уотфорд смачка Ливърпул в Лондон


Уотфорд смачка Ливърпул в Лондон
Снимка: Guliver/Getty Images

1468 0

Ливърпул допусна най-тежкото си поражение под ръководството на Юрген Клоп. Това стана днес в Лондон, след като Уотфорд изненада сериозно мърсисайдци и спечели с категоричното 3:0 в неделен мач от Висшата лига.

"Стършелите" изиграха невероятен двубой, в който доминираха по всички ключови показатели, без владението на топката. Освен това домакините се възползваха отлично от сериозните проблеми, които имаше Клоп при сглобяването на своя отбор.

Още в 3' Уотфорд поведе след спорен гол. При центриране от корнер Адам Богдан изпусна топката, но след това изглеждаше, че я е хванал. Аке обаче я изби от ръцете му и я вкара във вратата. Сигнал от Марк Клатенбърг не последва и домакините поведоха с 1:0.

В 15' резултатът беше удвоен, след като Дийни проби през центъра и пусна отличен извеждащ пас за Игало. Той надигра Мартин Шкъртел и вкара лесно за 2:0.

Проблемите за Ливърпул се увеличиха, след като Шкъртел получи и контузия и беше сменен принудително в края на полувремето. ПРез втората част гостите се активизираха и Еурелио Гомес трябваше да се намесва решаващо на няколко пъти.

Точка на спора обаче беше сложена в 85', когато домакините разгърнаха невероятно нападение. Топката стигна до резервата Бехрами, който от крилото центрира идеално за Игало - удар с глава и 3:0 в полза на "стършелите".

Със загубата Ливърпул остава на 9-о място с актив от 24 точки - на 14 от лидера Лестър. Уотфорд пък се приближи до местата, даващи право на участие в Европа, като тимът има 28 точки.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички