Кой колко плаща за сезонни билети във Висшата лига?


Кой колко плаща за сезонни билети във Висшата лига?
Снимка: Gulliver/Getty Images

6982 0

Федерацията на футболните привърженици на Англия и Уелс направи сравнение на цените на сезонните билети на отборите във Висшата лига и ги съпостави с тези, които плащат запалянковците в останалата част на Европа.

И феновете на Висшата лига няма да бъдат приятно изненадани, като разберат, че са буквално изнудвани за всяко едно пени…

Най-големият виновник за това е Арсенал, чийто най-евтин сезонен билет струва 1014 паунда. Да, прочетохте правилно – това е най-евтиният билет за клуб, който не е печелил титлата повече от десетилетие. (Най-скъпият билет за сезон на „артилеристите“ струва 2013 паунда.)

Новият европейски шампион (и носител на требъл) Барселона иска 103 паунда за най-евтиния сезонен билет. За тази сума ще си осигурите място едва за няколко мача на „Емирейтс“.

Да гледаш носителя на Шампионска лига за 2013 г. Байерн Мюнхен е дори по-евтино от Барселона. Пропуск за целия сезон на „Алианц Арена“ струва 99 паунда.

„Хората казват, че са се отказали от сезонните билети, защото струват прекалено много“, споделя Майкъл Брънскил от Федерацията на футболните привърженици пред „Дейли Мирър“.

„Цената в някои клубове в Европа е наистина ниска. В Германия билетите са евтини, но и конкуренцията на отборите е голяма. Висшата лига в Англия направи огромна сделка с телевизията и се надяваме, че те ще направят така, че цените да се понижат.“

Не във всички отбори във Висшата лига положението за феновете е толкова лошо, колкото в Арсенал. Абонаментните карти за Манчестър Сити започват от 299 паунда, което изглежда доста добра стойност за отбор, който два пъти става шампион в последните четири сезона. Единствено Стоук Сити предлага по-евтини пропуски.

Манчестър Юнайтед таксува по 532 паунда за най-евтиния сезонен билет, но това не показва истинската цена. В уебсайта на „червените дяволи“ пише, че от притежателите на абонаментни карти се изисква да закупят и билети за домакинските мачове на тима от ФА Къп и Купата на Лигата.

Много фенове са паднали под ударите на това правило. Те са принудени да заплатят по 50 паунда или повече за ужасяващи мачове в средата на седмицата като преиграването за ФА Къп с Кембридж в началото на миналия сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички