Юноша на Челси донесе победа за клуба след невероятен гол срещу Кристъл Палас (ВИДЕО)


Юноша на Челси донесе победа за клуба след невероятен гол срещу Кристъл Палас (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1709 0

Челси спечели гостуването си на Кристъл Палас от деветия кръг на Висшата лига с 2:1 след пълен обрат. В герой за "сините" се превърна Конър Галагър в последната минута на срещата с попадение след брилянтен удар, докато останалите две попадения в срещата бяха дело на Едуард и Обамеянг. 

След ценните три точки Челси се изкачва до петата позиция с 13 точки, докато градския им съперник се намира на 16-о място с шест точки. Младият голмайстор, който наказа "орлите" в края е юноша на "сините", но през миналата кампания бе под наем именно при "орлите". Обамеянг пък вкара първото си попадение за Челси. 

Гостите бяха по-активни по всички показатели, но допуснаха попадение още в седмата минута, което осезаемо промени плановете им. То бе дело на Едуард, който посрещна перфектно центриране от Аю и с точен шут прати топката в горния ляв ъгъл.

В следващите десет минути домакините изпуснаха нови две чисти възможности, докато Маунт и Стърлинг се оказаха в позицията на "грешници" за "сините". 

В 34-тата минута ВАР прегледа агресивно нарушение на Тиаго Силва за червен картон, но не му отсъди такъв. Именно бразилецът асистира на Обамеянг за първото му попадение за "сините", което дойде след още четири минути.

Втората част премина без много опасни положения като единственото, което ще се запомни е страхотният удар на Галахър, който оформи крайното 2:1 след асистенция на Пулишич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички