Уникална драма след дузпи прати Лутън за пръв път във Висшата лига (ВИДЕО)


Уникална драма след дузпи прати Лутън за пръв път във Висшата лига (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1689 0

Лутън победи Ковънтри в плейофа за влизане във Висшата лига след огромна драма след дузпи на "Уембли". След 1:1 в редовното време и продълженията "шапкарите" продължават към елита на Англия, надвивайки противника след изпълнения на 11-метрови наказателни удари.

Първото попадение падна в 23' Джордан Клард от Лутън бе изведен от Илайджа Адебайо, а от наказателното поле той не сбърка и откри за 1:0. Доминацията на "шапкарите" продължи до края на първата част, но те не успяха да стигнат до втори гол.

Ковънтри вдигна оборотите през второто полувреме. В 66' символичните домакини изравниха, а автор на попадението бе Густаво Хамер. Матю Гудън можеше да направи обрата пълен в 73', но ударът му профуча над напречната греда.

Video edited on Kapwing

Двата тима не успяха да се победят след 90 минути игра и двубоят влезе в продължения. Най-интересното там се случи във финалните минути на второто продължение. Грешка в изнасянето на Ковънтри изведе Джо Тейлър, който резлизира, но попадението бе отменено след намеса на ВАР за игра с ръка.

По този начин се стигна до лотарията на дузпите. Двата тима реализира първите си пет изпълнения, но в крайна сметка, Фанкати Дабо изпусна шестата дузпа за Ковънтри, която автоматично прати Лутън във Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички