Юнайтед е АУТ! Роналдо провали своите в редовното време, а Еланга - при дузпите


Юнайтед е АУТ! Роналдо провали своите в редовното време, а Еланга - при дузпите
Снимка: GettyImages

9514 0

Суперзвездата на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо коства твърде скъпо на своя отбор в мач от 4-ия кръг на ФА къп. "Червените дяволи" завършиха 1:1 срещу втородивизионния Мидълзбро и трябваше да играят допълнителни 30 минути с непретенциозния си съперник, след като за 90 минути на "Олд Трафорд" не намериха начин да вкарат втори гол. 

За съжаление на английския гранд се стигна до дузпи, при които Антони Еланга при 8-ото изпълнение за Манчестър Юнайтед пропусна и Мидълзбро отстрани "червените дяволи" - магическа вечер за Боро на "Олд Трафорд". 

Какво се случи в 90-те минути? 

С основна роля в равенството в редовното време беше Кристиано Роналдо, който беше истинска машина за... пропуски! Един от футболистите с най-прецизен завършващ удар в историята направи куп пропуски, а в това число пропусна и дузпа в 20', като в крайна сметка несполуките му пред вратата се оказаха прескъпи. 

Освен пратения в аут 11-метров наказателен удар, португалецът имаше още 3 прекрасни възможности за гол в срещата, но при единствения си точен удар прати топката право във вратаря. 

Самият мач се разви почти изцяло в полза на Юнайтед, след като воденият от Ралф Рангник тим отправи над 20 удара в мача (точно колко), имаше отлични ситуации в мача, а реално с единствената голова ситуация пред  Хендерсън Мидълзбро изравни. 

През първата част Джейдън Санчо даде аванс на своите в 25' - 5 минути след пропуска от дузпа на Роналдо. В 64' обаче резултатът беше изравнен - Уатмор получи топка зад гърба на Варан пред малкия пеналт, като Хендерсън излезе, за да парира удара на играча. Той обаче насочи топката към далечната греда, където тя беше засечена от Круукс - 1:1. 

Въпреки че имаше много време, за да стигне до успех, Манчестър Юнайтед не генерира достатъчно положения за гол. В 72' беше най-опасното положение, когато Рашфорд стреля опасно, Джо Лумли спаси, а секунди по-късно Фернандеш стреля от границата на пеналтерията, но в аут. 

Единствената положителна "нотка" в играта на Манчестър Юнайтед беше Пол Погба, който се завърна в игра след дълго лечение на контузията. Той беше с неизчерпаем мотор в средата на терена и генерира най-много шансове за гол пред своите съотборници. Неговите усилия обаче не бяха достатъчни за успех в редовното време, като двата отбора се отправиха към допълнителни 30 минути. 

Какво се случи в продълженията? 

Първото продължение завърши без голове и без кой знае какви положения. Втората част беше далеч по-динамична, като и двата отбора имаха ситуации за гол. Първо Фернандес с глава принуди стража на Мидълзбро да се намесва, а в 115' и Хендерсън показа добър рефлекс, когато сам срещу него се озова Арън Конъли - резултатът остана непроменен и победителят трябваше да бъде определен след дузпи. 

Как се развиха дузпите? 

Пади Макнеър пръв застана зад топката за изпълнение на дузпа - юношата на Манчестър Юнайтед избра левия ъгъл, като прати Хендерсън в обратната посока - 0:1 за Мидълзбро. Хуан Мата беше пръв за "червените дяволи" и избра същия ъгъл - 1:1. 

Пайеро стреля в долния ляв ъгъл, като Хендерсън беше близо до спасяване, но топката мина под плонжа му - 1:2. Капитанът Магуайър беше категоричен с удар в долния десен ъгъл - 2:2. 

Халсън направи резултата 2:3, стреляйки в левия ъгъл (и 3-те дузпи на Боро бяха изпратени в един и същ ъгъл). Фред пък с много точен удар в долния ляв ъгъл успя да реализира, въпреки че Лумли беше близо до спасяване - 3:3. 

Таварние изпълни може би най-категоричната дузпа, като с всичка сила прати топката в горния ляв ъгъл - 3:4. За Юнайтед "на пангара" застана Роналдо, който по-рано изпусна дузпа. Този път той беше безгрешен с мощен удар в горния десен ъгъл. 

С лекота Сол Бамба реализира за 4:5, като вратарят дори не направи опит да спаси. Последен от петимата футболисти на Юнайтед беше Бруно Фернандеш, който беше безгрешен в типичния си стил с отскок. 

Следващата дузпа за Мидълзбро беше за друг юноша на Юнайтед - Уитмор, който също беше точен, избирайки левия ъгъл. Мактомини отговори по категоричен начин, като топката мина под плонжа на вратаря - 6:6 при дузпите (общо 7:7 в мача). 

Дел Фрай се превърна в 7-ия играч на Боро, реализирал точно 11-метров наказателен удар, а напрежението при следващата дузпа беше за Диого Далот - бранителят не трепна и отново изравни. 

Пелтиър изпълни красива дузпа в горния ляв ъгъл, като топката мина на сантиметри от напречната греда. Избраник №8 на Рангнинк беше Антъни Елонга, който видимо притеснен си заложи топката и я прати високо над вратата. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички