Ас на Манчестър Юнайтед строши 6-годишна "прокоба" и се окичи със слава


Ас на Манчестър Юнайтед строши 6-годишна "прокоба" и се окичи със слава
Снимка: GettyImages

3023 0

В Манчестър Юнайтед добрите новини стават все повече от идването на Ралф Рангник насам. След подобряването на играта в защита и поредицата от силни резултати, на "Олд Трафорд" имат повод за празник, след като Давид де Хеа беше обявен за №1 във Висшата лига за месец януари. 

На пръв поглед незначителната информация е много ценна за стража на "червените дяволи", след като той е първият вратар от 2016 година, който печели наградата за най-добър футболист за месеца в английската Висша лига. Последният такъв случай датира от февруари 2016 година или почти 6 години по-рано. 

Също така той се превръща в първия испанец от 2016 година насам, който печели индивидуалното отличие за представянето си през месеца. За последно Диего Коста беше избран за №1 през месец ноември 2016. 

Де Хеа е с основна роля за възхода на Манчестър Юнайтед, най-вече в дефанзивен план. Испанецът си върна старата форма и прави изумителни спасявания, като през януари по статистика той трябваше да е допуснал 6.62 попадения. Де Хеа допусна едва 4 гола, като направи общо 22 спасявания (най-много сред всички вратари във Висшата лига). 

През миналия сезон Де Хеа имаше лични проблеми, като на всичкото отгоре загуби титулярното си място от Дийн Хендерсън след средата на сезона. През тази кампания обаче испанският ас доказва, че мястото му е сред най-добрите вратари. 

Тема №1 в Юнайтед обаче остава случилото се с Мейсън Грийнууд и обвиненията в изнасилване от страна на неговата приятелка. Клубът взе сериозни мерки за овладяване на ситуацията, но в Манчестър Юнайтед са били шокирани от новините и са изпаднали в потрес (подробности в линка). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички