Улие: Ливърпул се нуждаеше от визията на Клоп


Улие: Ливърпул се нуждаеше от визията на Клоп
Снимка: Getty Images/Guliver

1052 0

Бившият наставник на Ливърпул Жерар Улие смята, че Юрген Клоп е перфектният треньор за тима, като предвиди, че визията на германеца може да донесе дългосрочни бъдещи успехи на „Анфилд“. Мърсисайдци в момента се наслаждават на първата си титла в елита на Англия от 30 години насам.

От 1990-та година много треньори неуспешно опитаха да докарат така желаната титла във Висшата лига в „червената“ част на Ливърпул. В крайна сметка Юрген Клоп се оказа човекът, който свърши успешно тази работа, като също така добави Шампионската лига и Световното клубно първенство към резюмето си на „Анфилд“. А Жерар Улие смята, че немският треньор е перфектният човек за ръководното място в Ливърпул. „Играчите се нуждаят от някого, който знае къде отива и какво иска да направи. Те следват човек, който има визия. Понякога трябва да бъдеш по-твърд с тях, но трябва и да ги обичаш. Те трябва да разберат, че могат да разчитат на теб, ако има проблем“, заяви Улие пред ‘Liverpool Echo’.

Жерар Улие изкара шест години на „Анфилд“ между 1998-ма и 2004-та година, като спечели няколко купи в Англия с тима и Купата на УЕФА през 2001-ва година, но така и не успя да триумфира във Висшата лига. А ето как Клоп коментира потенциалното привличане на една от трансферните цели на тима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички