Ван Дайк обясни защо избра Ливърпул пред Манчестър Сити и Челси


Ван Дайк обясни защо избра Ливърпул пред Манчестър Сити и Челси
Снимка: Getty Images/Guliver

1894 0

Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк разкри, че преди трансфера си в клуба е имал предложения и от Манчестър Сити, и от Челси, но е избрал да играе за "червените". Нидерландецът обяви, че определяща е била личността на мениджъра Юрген Клоп. Ван Дайк премина на "Анфийлд" през 2018 година.

"Имах възможност да премина в Челси или Сити. Преди трансфер сравнявате клубовете, тяхната история, град, текущ състав и планове за бъдещето. Но най-важното е фигурата на треньора. Юрген Клоп е основната причина, поради която преминах в Ливърпул", обяви звездата, цитиран от express.co.uk.

"Понякога си мисля защо Клоп е толкова специален. Мисля, че всичко е в умението му да управлява състава и да общува с играчите. Сега във футбола няма нищо по-важно. Клоп е щастлив всеки ден, когато идва на работа. Звучи странно, но това вдъхновява. Той прегръща всеки играч след мача", продължи защитникът.

"А на следващия ден може да ти се развика на тренировка. И трябва да разбереш, че в това няма нищо лично. Просто той изисква много от нас", завърши Ван Дайк. Неотдавна мениджърът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, призна, че се възхищава на Клоп.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички