Ужасни новини за Хари Кейн, Тотнъм и Англия след контузията на нападателя


Ужасни новини за Хари Кейн, Тотнъм и Англия след контузията на нападателя
Снимка: Guliver/GettyImages

4272 0

Голмайсторът на Тотнъм и основен реализатор и на националния отбор на Англия - Хари Кейн, научи колко време ще се наложи да отсъства от футболните терени. Таранът на "шпорите" няма да е на разположение на клубния тим, както и за "трите лъва" поне до месец април, след като лондончани обявиха, че Кейн се нуждае от операция. 

Както е известно, нападателят беше постоянен титуляр на Тотнъм по време на празничната програма в английската Висша лига и на 1-и януари в края на мача срещу Саутхямптън получи растежения в задната част на лявото бедро и се наложи да излезе от терена. 

Надеждата на треньорския щаб беше, че Кейн ще отсъства само 2-3 седмици, но допълнителните изследвания са показали, че има мускулно разкъсване на адуктора и ще се наложи хирургическа интервенция. По този начин, поне до април Тотнъм не може да разчита на него, което от своя страна поставя в тежка ситуация Жозе Моуриньо. Специалния не разполага с алтернатива на поста "централен нападател" и е твърде вероятно в близките дни Тотнъм да се активизира на зимния трансферен прозорец и да привлече таран, поне под наем до края на сезона. 

"След внимателно преразглеждане от страна на нашия медицински щаб през последната седмица, потвърждаваме, че Хари Кейн ще се подложи на операция за възстановяване на разкъсване в областта на левия адуктор. Решението той да претърпи хирургическа интервенция не се очаква да повлияе на периода в лазарета за капитана на Англия, като прогнозите са, че той ще поднови тренировки през април", се казва в съобщението до медиите от страна на клуба. 

Новината за дългото отсъствие на Кейн идва ден, след като стана ясно, че и друг твърд титуляр - Мохамед Сисоко, ще отсъства заради травма в коляното през следващите няколко месеца. Вече има и фаворит за нов нападател в Тотнъм (подробности за потенциалния трансфер четете тук). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички