Ужас! Челси ще трябва да празни джобовете за уволнението на Греъм Потър


Ужас! Челси ще трябва да празни джобовете за уволнението на Греъм Потър
Снимка: Getty Images

1141 0

Уволенението на досегашния треньор на Челси - Греъм Потър, няма да се размине без последици за ръководството на лондончани. Силните в клуба ще трябва да се разделят със сериозна сума за действията срещу специалиста, който напусна поста си в неделя (2-ри април).

Договорът на наставника

Потър пристигна на "Стамфорд Бридж" през септември, подписвайки 5-годишен договор с клуба, осигуряващ му 12 млн. паунда на сезон. Така той трябваше да прибере 60 млн. паунда до изтичането на контракта, който обаче бе прекратен преждевременно. 

Решението ще струва скъпо

Предвид факта, че специалистът вече изкара половин година начело на "сините", се очаква клубът да се раздели с още около 50 милиона. Това само прибавя масло в огъня на вече пръснатите над 600 млн. паунда по трансфери, пожелани именно от Потър в рамките на настоящия сезон.

С англичанина си тръгна и неговият екип. Челси ще трябва да плати и техните неустойки, което означава, че сумата може да надхвърли 60 млн. паунда.

Като най-вероятен нов наставник на лондончани бе посочен бившият такъв на Байерн Мюнхен - Юлиян Нагелсман. Английските медии обаче "гръмнаха" и с друго, много по-изненадващо име-кандидат за поста.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички