"Трай бабо за хубост", но не и в Челси...


"Трай бабо за хубост", но не и в Челси...
Снимка: Getty Images

2349 0

Господин Боели, браво! Отново обрахте точките. Какво се случи с дългосрочния план, който Челси щеше да следва? Какво се случи с доверието към амбициозния и мотивиран Греъм Потър? Нашият скромен български народ го е казал - "Трай бабо за хубост", но на "Стамфорд Бридж" това "траене" очевидно не вирее.

А Вие? Така наречените "верни" и "лоялни" фенове на Челси - не се ли превърнахте в разглезени дечица, които не могат да изтраят и един сезон, без да видят капитана на лондончани да вдигне трофей над главата си? Вие бяхте готови да скочите на нож срещу британския специалист и браво, най-съкровената Ви мечта се сбъдна - главата му падна, ликувайте!

Потър дойде на пожар, прие предизвикателството да изгради новия Челси и пое съблекалня, пълна с футболисти, с които не е и мислил, че ще работи. Обикновено, за да се изгради връзка, отнема време, клишето "нека дадем време на Потър" е абсолютна истина, която обаче вече е в историята. В модерния футбол един треньор се развива заедно с отбора, който води, и подемът на Арсенал през този сезон е абсолютният пример за това твърдение.

Челси се е превърнал в една своеобразна "секира", която "цепи" глави наред още от 2004 година насам. 15 треньорски глави са "паднали" оттогава - умопомрачителна цифра, която не подхожда на един клуб от ранга на Челси. Да, в ДНК-то на клуба от Западен Лондон са заложени успехите, но кога себеуважаващият се запалянко на "Гордостта на Лондон" ще може да се похвали с наставник, който се е задръжал за поне 5 години на поста си?

Над "Стамфорд Бридж" тегне една черна треньорска прокоба. С влизането в тази сграда елитният мениджър подписва договор, на който сякаш е написано "трофей или чао". Затова ли трябваше да бъде уволнен и Тухел? За да може само след 7 месеца безпардонно да бъде изгонен и неговият наследник? 

"Пилците се броят на есен" - друга любима поговорка от богатия български фолклор. Потър заслужаваше да получи още време, да направи своя лятна подготовка и да изгради онази връзка с футболистите, която да посее плодовете на успеха. Боели направи "сметка без кръчмар"... Поговорките станаха много, както и бившите мениджъри на "синия" клуб.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички