Уест Хем удържа Манчестър Сити и излезе на второто място във Висшата лига


Уест Хем удържа Манчестър Сити и излезе на второто място във Висшата лига
Снимка: Gulliver/ Getty Images

1178 0

Уест Хем победи Манчестър Сити у дома с 2:1 в двубой от шестия кръг на английската Висша лига. "Чуковете" поведоха с попадения на Виктор Моузес и Диафра Сако, а преди почивката Кевин де Брюин върна един гол и намали изоставането на своя тим.

"Гражданите" показаха коренно различно лице през второто полувреме и не спираха да търсят нов гол в мрежата на Уест Хем, но с колективни усилия гостите се справиха с натиска и си заслужиха трите точки.

След този двубой Манчестър Сити продължава да е лидер във временното класиране с актив от 15 точки. Уест Хем се изкачи на второто място с 12, колкото има и третия Лестър.

Първо полувреме

Уест Хем шокира „гражданите“, след като откри резултата още в шестата минута. Точен бе Виктор Моузес, който се разписа с изстрел извън границата на наказателното поле. В 9-тата минута Серхио Агуеро можеше да изравни, тъй като вратарят на гостите беше излязъл много напред. Ударът му беше много неточен и мина встрани от вратата.

В 20-тата минута Дженкинсън проби по десния фланг и можеше да застраши вратата на домакините , но футболист на Сити изчисти в ъглов удар.

В 31-та минута Уест Хем направи резултата 2:0. След центриране от корнер, футболист на „чуковете“ отправи удар към вратата на Манчестър Сити, но защитник на „гражданите“ изчисти. При добавката обаче Диафра Сако не сбърка и удвои преднината на своя тим.

Веднага след това Серхио Агуеро отново пробва да се разпише, но атаката беше спряна заради засада. Натискът на домакините се засили, но Навас, Де Брюин и Саня пропуснаха невероятни голови възможности.

В добавеното време на първото полувреме опитите на Манчестър Сити да отбележи най-накрая дадоха резултат. Новото попълнение на тима Кевин де Брюин се разписа след асистенция на Агуеро и намали изоставането на своя тим.

Второ полувреме

В 47-та минута Яя Туре отправи удар към вратата на гостите, но топката мина встрани от целта. В следващите минути действията се пренесоха изцяло в наказателното поле на Уест Хем, като „гражданите“ не спираха да обстрелват вратата на Адриан. С общи усилия футболистите на „чуковете“ предотвратяваха нов гол във вратата си.

В 75-тата минута Коларов падна в наказателното поле и Манчестър Сити имаше претенции за дузпа, но реферът не посочи бялата точка.

В 80-тата минута Уест Хем стигна до едно от малките положения пред вратата на Джо Харт, но до по-сериозна опасност не се стигна. В 89 -тата минута Димитри Пайе пробва късмета си с далечен изстрел, но ударът му бе спасен.

В заключителните минути на мача Манчестър Сити продължи да опитва да стигне поне до почетно попадение, но трябваше да се примири със загубата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички