Челси пречупи 9 от Арсенал, за да изплува от дъното в Англия


Челси пречупи 9 от Арсенал, за да изплува от дъното в Англия

1654 0

Челси пречупи Арсенал с 2:0 на "Стамфорд Бридж" в мач от 6-ия кръг на английската Висша лига. 

Головете вкараха Курт Зума в 53-ата минута и Аден Азар в заключителните секунди на двубоя. На домакините помогна и факта, че още през първото полувреме съперникът им остана с човек по-малко. Изгонен беше Габриел. В 79-ата минута още един футболист на Арсенал пое преждевременно към съблекалнята - Санти Касорла.

Благодарение на трите точки Челси се измъкна от дъното на класирането. Преди двубоя лондончани заемаха 17-о място с 4 т, само две повече от изпадащите. Арсенал пък остава 4-и с 10 т преди изиграването на останалите мачове от кръга.

Мачът започна на много високо темпо. След четвърт час игра Челси се пренесе по-трайно в противниковата половина. Еден Азар и Диего Коща се активизираха, но бразилецът така и не успяваше да нанесе удар към вратата на Петер Чех.

Чешкият страж трябваше да се намесва чак в 23-ата минута, когато слаб шут на Коща по земята не го затрудни. Maлко по-късно Уолкот влезе в наказателното поле и стрея технично, но вратарят на "сините" Бегович внимаваше. В 31-ата минута перфектен пас на Фабрегас намери Педро Родригес, който се забави да нанесе удар и Чех имаше време да се хвърли в краката му и да улови топката.

Челси продължи да доминира, а Зума и Педро опитаха далечни удари, преминали далеч от целта. В 43-ата минута Чех спаси силен изстрел на Педро, а при следващата атака на домакините Диего Коща се сдърпа с Лоран Косиелни. Бразилецът с испански паспорт продължи да провокира своя противник след инцидента, намирайки се в близост с него. Получил лек удар от Габриел с крак, нападателят се оплака на главния рефер Майк Дийн, който като че ли чакаше точно това и веднага изгони играча на Арсенал, оставяйки на терена човека, който развали атмосферата на дербито.

Веднага след почивката Педро отправи неточен удар от въздуха, а в 53-ата минута Челси откри резултата чрез Курт Зума, който засече с глава центрирането на Сеск Фабрегас с глава.

Еден Азар отправи мощен снаряд извън наказателното поле, спасен от Чех. Последва атака на Арсенал, при която Алексис се оказа най-хитър и се измъкна от опеката на Зума и Кейхил, но ударът му се оказа неточен.

В средата на второто полувреме двата тима си размениха по един неточен удар. Първо Тио Уолкът стреля покрай вратата на противника, след това същото стори и Азар.

В 79-ата минута твърдо влизане на Санти Касорла в глезена на Фабрегас накара рефера да вдигне втори жълт картон на испанеца и да го изгони от игрището. Така гостите останаха с 9 души.

В първата минута на добавеното време продължителна атака на Челси даде възможност на Азар да отправи силен изстрел. получи се рикошет в тялото на Чеймбърс и кълбото влетя в мрежата на гостите за 2:0.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички