Уест Хем надви Уулвс и дава сериозна заявка за участие в Шампионска лига през новия сезон


Уест Хем надви Уулвс и дава сериозна заявка за участие в Шампионска лига през новия сезон
Снимка: Getty Images/Guliver

1128 0

Лондонският тим Уест Хем спечели много важната си визита на Уулвърхемптън с драматичното 2:3 в мач от 30-ия кръг на английската Висша лига. "Чуковете" започнаха ударно срещата, като след само 38 минути игра вече водеха с три гола, но до края "вълците" за малко да стопят изоставането си.

Възроденият Джеси Лингард даде тон на победата за столичани, след като откри резултата още в шестата минута, възползвайки се от асистенция на Цоуфал. В 14-ата минута Пабло Форналс удвои преднината за гостите, а в 38' Лингард асистира за Боуен, който вкара за 0:3.

В самия край на първата част Дендонкер все пак успя да върне едно попадение за "вълците" и да ги остави в мача. В средата на втората част Соареш върна надеждите на домакините с второ попадение, но до края на срещата Уулвс не намери сили за изравняване на резултата.

С победата Уест Хем влезе в топ 4 на Висшата лига с актив от 52 точки - с една повече от петия Челси. Тотнъм, Ливърпул и Евертън са другите три отбора, които имат амбиции за първата четворка, докато третият Лестър не трябва да се счита за сигурен участник в Шампионска лига, тъй като е със само четири точки пред Уест Хем. Уулвс е 14-и с 35 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички