Уейн Рууни с победоносно завръщане в английския футбол


Уейн Рууни с победоносно завръщане в английския футбол
Снимка: Getty Images/Guliver

1669 0

Ветеранът Уейн Рууни направи успешно завръщане в английския футбол, след като се отчете с една асистенция за победата на Дарби Каунти над Барнзли с 2:1 в мач от 26-ия кръг на Чемпиъншип.

34-годишният нападател зае ролята на играещ помощник-треньор на „овните“ в края на миналата година, а вчера направи игровия си дебют за новия си тим. Голмайстор номер 1 в историята на Англия и Манчестър Юнайтед зае позиция в центъра на терена и демонстрира класата си, като точно преди почивката подаде на Джак Мериът за 1:0. Гостите от Барнзли изравниха пет минути след началото на втората част чрез Елиът Саймъс, но домакините все пак стигнаха до успеха, благодарение на гол на Мартин Уагхорн в 57-та минута.

За Дарби това бе втори пореден успех в първенството, след който отборът заема 17-то място в класирането с 33 точки. Барнзли е на предпоследната позиция в подреждането с 21 точки.Наскоро пък Рууни заяви, че не изключва възможността да заиграе отново във Висшата лига, но с друг отбор (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички