Рууни вече може да играе за Дарби - ето кога е дебютът му


Рууни вече може да играе за Дарби - ето кога е дебютът му
Снимка: Getty Images/Guliver

1255 0

Голмайстор номер 1 в историята на Англия и Манчестър Юнайтед Уейн Рууни ще дебютира за новия си клуб Дарби Каунти в четвъртък, разкри мениджърът на "овните" Филип Коку.

34-годишният Рууни зае роля на играещ помощник-треньор в тима от Чемпиъншип в края на миналия месец, но нямаше право да бъде картотекиран за игра преди отварянето на януарския трансферен прозорец. Той обаче ще бъде на линия за двубоя с Барнзли на 2 януари.

"Когато разполагаш с играч с качествата, кариерата и опита на Рууни, трябва да си много щастлив. Той е във форма и може да бъде титуляр, но ще има нужда от няколко мача. Очакванията към него ще са големи, но трябва да му дадем няколко мача, за да изгради игрови ритъм и да свикне със съотборниците си. Може би няма да бъде перфектен от началото, но е важно възможно най-скоро да влезе в тима", коментира Коку след вчерашния успех над Чарлтън Атлетик с 2:1, който остави Дарби Каунти на девет точки над зоната на изпадащите и на също толкова от местата, даващи право на участие в плейофите.

Уейн Рууни ще се превърне в най-скъпоплатения футболист в историята на Чемпиъншип, като ще получава по сто хиляди паунда на седмица, осигурени чрез привличането на спонсора 32Red. Наскоро пък Рууни заяви, че не изключва възможността да заиграе отново във Висшата лига, но с друг отбор (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички