Убедителен Челси не даде шанс на Уулвърхямптън и се настани в топ 4 (ВИДЕО)


Убедителен Челси не даде шанс на Уулвърхямптън и се настани в топ 4 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4052 0

Челси постигна класическа победа над Уулвърхямптън на "Стамфорд Бридж" в мач от 9-ия кръг на английската Висша лига. "Сините" надделяха над своя съперник с 3:0 и временно се изкачиха на четвъртото място в английския елит. 

Първото полувреме на "Стамфорд Бридж" бе доста интересно. Двата тима водеха битка за центъра на терена и направиха куп пропуски пред двете врати. В крайна сметка домакините стигнаха гол в заключителните минути на първата част. Мейсън Маунт намери Кай Хаверц с чудесно центриране в наказателното поле, а той елегантно прехвърли Жозе Са с глава.

През втората част Челси продължи да доминира и заслужено стигна до гол. Пулишич получи добро подаване от Мейсън Маунт в 54' и елегантно завърши и удвои преднината на "сините". Армандо Броя пък оформи крайното 3:0 в 90-ата минута с прецизен удар.

Следващата среща на Челси е в Шампионска лига. "Сините" ще гостуват на Милан във вторник (11 октомври). Уулвърхямптън пък ще мери сили с Нотингам Форест в следващия кръг от английския елит.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна доста равностойно. Още в третата минута домакините можеха да открият чрез Конър Галахър, но той не успя да реализира с удар от наказателното поле. Малко по-късно Матеус Нунес от "вълците" пък също получи добра възможност, но и той не съумя да открие резултата.

Челси използваше фланговете за своите атаки, които изтощаваха защитата на "вълците", положения обаче бяха пропуснати от Кристиан Пулишич, Рубен Лофтъс-Чийк и Мейсън Маунт. В 23' пък гостите бяха близо до гола, но ударът на Жоао Моутиньо от пряк свободен удар бе спасен от Кепа.

Кристиан Пулишич нанесе много красив и техничен удар в 32-ата минута от сериозна дистанция, но той бе спасен от Жозе Са. Пред Матеус Нунес се откри още една възможност, но той я пропусна. В крайна сметка, точно преди почивката, в добавеното време на първата част Кай Хаверц откри за домакините след красив гол с глава.

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 54' Челси удвои преднината си. "Сините" изградиха хубава атака, в края на която Мейсън Маунт намери Кристиан Пулишич, а той елегантно я завърши успешно - 2:0 за Челси.

Video edited on Kapwing

След втория гол на домакините играта на терена се поуспокои. Челси разиграваше топката и не даваше никакви шансове на гостите да се настанят трайно в половината на "сините". 

В последната минута от срещата влезлия като резерва - Армандо Броя, бе перфектно изведен и с прецизен удар от наказателното поле оформи крайното 3:0 на "Стамфорд Бридж".

Video edited on Kapwing

Стартови състави:

Челси: Арисабалага, Азпиликуета, Чалоба, Кулибали, Кукурея, Жоржиньо, Лофтъс-Чийк, Галахър, Маунт, Хаверц, Пулишич

Уулвърхямптън: Са, Семедо, Тоти, Килман, Джони, Нунес, Моутиньо, Траоре, Поденс, Гедеш, Коста

ПРЕДИ МАЧА

Момчетата на Греъм Потър влизат уверено в съботния сблъсък. Те се радват на добра серия от две поредни победи във всички турнири. В миналия кръг успяха да сломят градския съперник Кристъл Палас с 2:1, а през седмицата постигнаха убедителна победа над Милан в Шампионска лига.

Уулвърхямптън пък уволни Бруно Лаже след серия неубедителни резултати, а днес тимът ще бъде изведен от Стийв Дейвис, който заема поста на старши треньор докато "вълците" не намерят нов. Миналата седмица Уест Хям сломи "уулвс" с 2:0 у дома.

Греъм Потър няма да може да разчита на Уесли Фофана поради контузия, която той получи в коляното, Н'Голо Канте пък остава под въпрос за срещата. За Уулвърхямптън ще отсъстват ключови футболисти като Саша Калайджич, Педро Нето, Рубен Невеш и Чикиньо.

Главен арбитър на сблъсъка ще бъде Саймън Хупър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички