Търпелив Арсенал издебна Евертън и отново потвърди шампионските амбиции с разгром (ВИДЕО)


Търпелив Арсенал издебна Евертън и отново потвърди шампионските амбиции с разгром (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4362 0

Арсенал за пореден път показа, че ще се бори до последно за триумф във Висшата лига, след като победи при отложеното си домакинство от 7-мия кръг Евертън с 4:0. По този начин възпитаниците на Микел Артета изравниха по брой изиграни двубои директния си съперник – Манчестър Сити, но вече разполагат с разлика от пет точки пред настоящите шампиони.

Така Арсенал се намира на първа позиция с 60 точки след 25 изиграни двубоя, кризата за “карамелите“ продължава, тъй като остават на точка от напускането на зоната на изпадащите – 18-о място и 21 точки.

В големите герои за победителите се превърнаха Сака, Мартинели и Йодегор, след като англичанинът откри с красиво попадение в 40-тата минута, бразилецът се разписа на два пъти - 46-тата и 80-тата минута, а междувременно 9 минути по-рано норвежецът се разписа и влезе сред голмайсторите в двубоя.

Домакините заслужено стигнаха до успеха, след като срещата бе равностойно в началото й, но търпеливостта на "топчиите" даде резултата в края на първата част след две бързи попадения, които на практика предопределиха крайния победител.

Първо полувреме:

Разликата в местата на двата тима във временото класиране бяха сериозна обосновка за разликата на класите в отборите, но това не си пролича в първите 11 минути от двубоя.

По време на тях домакините контролираха топката през над 60% от времето, но възпитаниците на Дайш отправиха два точни удара от общо толкова ситуации, докато Арсенал бе създал само един опит. 

Към 30-тата минута ситуацията в статистически план не се промени особено, освен че "артилеристите" увеличиха контрола над кълбото до близо 70%, докато гостите изненадващо изглеждаха по-опасно. 

ГОЛ! В 40-тата минута домакините успяха да поведат чрез една от големите си звезди - Букайо Сака. Той получи чудесно подаване от Зинченко и нахлу в наказателното поле, като от малък ъгъл с цялата мощ на десния си крак прати кълбото в мрежата на Пикфорд! 1:0!

Video edited on Kapwing

Гол! Възпитаниците на Артета се възползваха от еуфорията при откриващото попадение и в самото начало на 4-минутното добавено време на първата част удвоиха преднината си. Това се случи най-вече, след като Гей сгреши около своето наказателно поле и първият голмастор в срещата отне кълбото и подаде към Мартинели.

Голаджията нямаше как да сгреши от тази чиста ситуация, но първоначално бе отсъдена засада. След преглед на ВАР обаче стана ясно, че всъщност бразилецът е бил в редовна позиция и попадението бе признато. 2:0!

Второ полувреме:

Домакините останаха по-офанзивния тим и през първия четвърт час на второто полумреме, въпреки че разпологаше с две попадения преднина. Пресата даде резултат и по чудо Тросар не оформи класическа разлика още в 55-та минута. 

Междувременно се наложи и от една от редките намеси на Рамсдейл в двубоя, който отрази страхотен опит на МакНийл след 62 минути игра.

Вижте до какво поредно постижение доведоха попаденията на Сака и Мартинели за Арсенал!

ГОЛ! В 70-тата минута драмата в двубоя изглежда, че свърши изцяло след чудесния рейд на Тросар по левия фланг. Той отправи ниско центриране към Йодегор, който с мощен удар оформи класическата разлика - 3:0!

В 77-тата минута Нкетия остана очи в очи с Пикфорд, но изстрелът му срещна тялото на националния страж на Англия.

ГОЛ! Поредното попадение за домакините падна в 80-тата минута, когато страхотна комбинация между Нкетия и Мартинели доведе до второто попадение за бразилеца в двубоя - 4:0!

Video edited on Kapwing

Стартови състави:

Арсенал: Рамсдейл, Зинченко, Магаляеш, Салиба, Уайт, Джака, Жоржиньо, Йодегард, Мартинели, Тросар, Сака

Eвертън: Пикфорд, Миколенко, Тарковски, Кийн, Коулман, Онана, Гей, Дукур, МакНийл, Иуоби, Мопе

Преди мача:

Преди по-малко от месец двата тима се срещнаха в Ливърпул, като домакините изненадващо формираха едва втората до онзи момент загуба над възпитаниците на Артета - 0:1. Това се отрази зле на лондончани, които продължиха с реми и загуба от Сити във Висшата лига, но в последно време се среща подобрение сред "топчиите".

За такова обаче трудно би могло да се говори за тима в другия край на класирането, разполагащ с 21 точки след 24 двубоя и намиращ се на точка от измъкване от дъното. 

Днес домакините няма да могат да разчитат само на двама - Елнени и Жезус, като вторият остава под въпрос. Ситуацията за "карамелите" обаче остава доста по-сериозна: трима със сигурност пропускат, докато за Гарнър ще се решава в последния момент.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички