Агуеро: Много от играчите се страхуват да подновим тренировки и мачове


Агуеро: Много от играчите се страхуват да подновим тренировки и мачове
Снимка: Getty Images/Guliver

1914 0

Звездата на Манчестър Сити Серхио Агуеро призна, че много футболисти от Висшата лига се страхуват да подновят тренировки и отново да играят мачове, за да не се заразят с коронавирус. Първенството на Англия е преустановено от средата на март, но се планира отборите скоро да започнат да тренират и в началото на юни шампионатът да бъде подновен.

"Повечето играчи са уплашени, защото имат семейства, имат деца, имат бебета и родители. Аз също се страхувам, но не съм излиза от вкъщи, където съм с приятелката си. Не съм контактувал с други хора и казват, че така е много малко вероятно да се заразиш с болестта. Но също така казват, че има и хора, които са заразени, без да показват симптоми. Точно затова си стоя вкъщи. Може да си заразен и да не го знаеш", коментира пред испанската телевизия "El Chiringuito" Агуеро, който се е изолирал в дома си в Чешър.

Ако тренировките във Висшата лига бъдат подновени в средата на май, то клубовете ще се сблъскат и с друг проблем, защото завръщащите се от чужбина играчи и треньори ще трябва да се подложат на задължителна 14-дневна карантина. Това може да засегне мениджъра на "гражданите" Хосеп Гуардиола, както и осем от футболистите от първия тим. Сред тях са Фернандиньо, Габриел Жезус, Едерсон, Родри, Бернардо Силва и Давид Силва. А какви предпазни мерки обмислят в Англия след подновяването на тренировките и мачовете вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички