Това е първият отбор, получил 100 червени картона от създаването на Висшата лига


Това е първият отбор, получил 100 червени картона от създаването на Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

2178 0

Защитникът на Арсенал Габриел Магаляеш беше изгонен по време на дербито с Манчестър Сити от Висшата лига. В негово отсъствие "топчиите", които бяха повели в резултата чрез Букайо Сака, загубиха с 1:2. Бразилецът получи втори жълт картон в 59-ата минута на мача.

Според статистиката за Висшата лига Арсенал е първият клуб в историята, чиито футболисти са получили 100 червени картона по време на участието си в шампионата на Англия. Висшата лига бе създадена през 1992 година. На второ място са Евертън с 99 изгонвания, трети са Нюкасъл с 90, а Челси "изостава" с 82.

Също така Габриел е 11-ият играч, който е изгонен от футболистите на "артилеристите", откакто Микел Артета пое тима. Бранителят е вторият играч на Арсенал, изгонен на 1-ви януари. За първи път това се случи през 1997 г., когато в мача с Мидълзбро Джон Хартсън получи червен картон. А кой знаменит треньор сравни отбора си с отряд убийци заради получените този сезон картони четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички