Твърде много пропуски лишиха МК Донс от сензация срещу европейския шампион Ливърпул


Твърде много пропуски лишиха МК Донс от сензация срещу европейския шампион Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

2212 0

Европейският шампион Ливърпул започна с успех участието си в Купата на Лигата на Англия. Мърсисайдци победиха с 0:2 като гост третодивизионния МК Донс в мач от 1/8-финалите на турнира. "Червените" стигнаха до успеха след голове на Милнър и Хувер, но се отпуснаха в заключителните минути на мача и можеха да допуснат попадения в своята врата, ако не бе стражът на гостите Келъхър.

През първата част атаките предимно се движиха по посока на вратата на домакините, като най-добрите ситуации се откриха пред Джеймс Милнър и Харви Елиът. До гол обаче се стигна едва в 41-вата минута, когато капитанът на Ливърпул Милнър отправи тежък удар извън наказателното поле, който вратарят на домакините Стюърт Моор не успя да улови, изпускайки топката зад гърба си.

През второто полувреме МК Донс показа по-добра игра в атака, но вместо да отбележи попадение, допусна втори гол в своята врата. В 69-ата минута Джеймс Милнър предостави образцово центриране от левия фланг, което бе завършено от Ки-Яна Хувер за 0:2. Домакините нацелиха гредата, а освен това получиха още четири-пет чисти положения за гол, но само добрата игра на стража на мърсисайдци Келъхър спаси тима от попадение. В края на мача Харви Елиът за втори път в мача удари греда и не успя да се разпише.

По този начин Ливърпул се класира за 1/4-финалите на надпреварата, които ще се играят в края на месец октомври. В събота "червените" гостуват на Шефилд Юнайтед, а през идната седмица се изправят срещу РБ Залцбург във втори мач от групите на Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички