Юрген Клоп и най-важните пет минути в съблекалнята на Ливърпул


Юрген Клоп и най-важните пет минути в съблекалнята на Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

6725 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп бе избран за "Треньор на годината" от ФИФА. Присъствието на германеца на церемонията по награждаване в Милано означаваше, че той няма да може да се яви на пресконференцията преди двубоя на мърсисайдци срещу МК Донс в турнира "Карабао Къп". 

Така немският специалист бе заменен на "горещия" стол от неговия помощник Пеп Линдерс, който се оказа "златна мина" за събралите се журналисти. Холандецът, който е в щаба на Клоп от 2018-а, говори обширно на най-различни теми, свързани с клуба, разкривайки и най-важните пет минути за Юрген Клоп по време на мачовете.

Според Линдерс това е отделеното време след последния съдийски сигнал, в което Юрген Клоп успява да каже най-ценните думи за своите футболисти. "Казвал съм го и преди: петте минути след края на мача са много по-важни от петте дена преди срещата. Юрген Клоп е способен да променя дадена ситуация както никой друг и да споделя вижданията си за играта както никой друг."

"Всичко опира до две неща: едното е развитието, а другото е печеленето на мачове - и двете влияят едно на друго. В началото се фокусирахме изцяло върху развитие, развитие и пак развитие и не мислихме за трофей, но побеждаването носи повече увереност и в двете насоки. На първо място стои надеждата, но тази надежда трябва да се превърне в убеждение", споделя Линдерс.

Холандецът разкри, че често играе падел (спорт, който представлява нещо средно между тенис и скуош) с Юрген Клоп и дори тогава германецът винаги намира начин да го победи, въпреки че изпада в трудни ситуации. "В това се състои и характерът на нашия отбор - каквито и трудности да срещнем, намираме решение. Той е лидерът, мислителят на тима."

"Юрген е не само лице на отбора, но и на клуба. Не са много мениджърите, които могат да окажат подобно влияние, каквото оказва Клоп в Ливърпул", споделя Линдерс. "Сега можем да диктуваме играта далеч по-добре, последната ни линия (защитата) се чувства много по-комфортно изтеглена напред и можем да контролираме мачовете и пространствата по-успешно."

"Отборът усвои начина, по който искаме те да играят, превърна се в естествено умения за тях. През миналия сезон направихме някои промени, като включването на крайните ни защитници много по-активно в атака. Защитната ни линия се подобри значително при бързината на своите отигравания. Колкото по-добре нападаш, толкова по-добър си на контра преса, което, разбира се, е нашата идентичност", сподели още Линдерс.


Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички