Туре: Време е за промяна в Манчестър Сити


Туре: Време е за промяна в Манчестър Сити
Снимка: Getty Images/Guliver

1402 0

Бившият футболист на Манчестър Сити Яя Туре смята, че трябва да бъдат зададени доста въпроси, след като „гражданите“ бяха елиминирани за поредна година от Шампионската лига. Котдивоарецът е на мнение, че ръководството на тима сериозно трябва да се замисли по въпроса, дали да продължава да гласува доверие на наставника Пеп Гуардиола.

Каталунският мениджър бе назначен за треньор на Манчестър Сити през 2016-та година с идеята да докара трофея от Шампионската лига на „Етихад Стейдиъм“. Въпреки че Гуардиола успя да спечели турнира два пъти с Барселона, той така и не успява да повтори постижението си начело на Байерн Мюнхен и Сити. Яя Туре, който бе част от тима на „гражданите“ между 2010-та и 2018-та година, коментира ситуацията пред ‘Football Daily’. „Треньорът е назначен, за да спечели трофея. Когато видиш, че Ливърпул и други тимове успяват да триумфират без много похарчени пари на трансферния пазар, е странно и разочароващо. Всички знаем, че Пеп е страхотен треньор, но когато нещата не вървят в правилната посока, може би е време за промяна“, заяви Яя Туре.

Котдивоарецът бе под ръководството на Гуардиола както в Барселона, така и в Манчестър Сити. Двамата доста често не бяха в много добри отношения, като Туре дори заяви, че мястото на испанския наставник не е сред най-добрите мениджъри в света. А ето от какво проклятие страда Гуардиола в Шампионската лига.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички