Шави: Манчестър Сити трябва да развърже кесията за Гуардиола


Шави: Манчестър Сити трябва да развърже кесията за Гуардиола
Снимка: Getty Images/Guliver

1481 0

Легендата на Барселона Шави Ернандес е на мнение, че Манчестър Сити трябва да подкрепи треньора Пеп Гуардиола на трансферния пазар това лято. Бившият испански халф смята, че „гражданите“ трябва да предоставят на техния наставник три попълнения от световна класа.

Шави Ернандес, който бе под ръководството на Гуардиола на „Камп Ноу“, се надява, че бившият му треньор ще донесе още трофеи на Манчестър Сити на домашната и европейската сцена. Според световния шампион с Испания от 2010-та година обаче за да се случи това, Сити трябва да вземе още играчи от световна класа през това лято. „Гуардиола не спечели нито Висшата лига, нито Шампионската лига през тази кампания и това е голям удар за него. Това са двата трофея, които той желае. Шампионската лига дори повече, тъй като Манчестър Сити не са я печелили досега. Те имат някои много добри играчи, но Пеп трябва да бъде подкрепен на трансферния пазар. Те не се нуждаят от много играчи, но от поне трима от световна класа. Знам, че това няма да е евтино, но ще се радвам, ако Пеп получи финансите, с които да изгради отбора си“, сподели Шави пред ‘Daily Star’.

Хосеп Гуардиола вече започна изграждането на отбора за следващия сезон. „Гражданите“ взеха Феран Торес от Валенсия и Нейтън Аке от Борнемут, но се очаква да има и още попълнения на „Етихад Стейдиъм“. А ето от какво проклятие страда Гуардиола в Шампионската лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички