ОФИЦИАЛНО: Манчестър Сити се раздели с Клаудио Браво


ОФИЦИАЛНО: Манчестър Сити се раздели с Клаудио Браво
Снимка: Getty Images/Guliver

1691 0

Манчестър Сити потвърди, че резервният вратар Клаудио Браво напусна клуба заради изтичащия си договор. Чилиецът последва Хосеп Гуардиола на “Етихад” през лятото на 2016г. срещу 15,4 милиона евро и записа 61 двубоя за Манчестър Сити. Той беше лимитиран до участия само в мачовете за ФА Къп и Купата на лигата след пристигането на Едерсон през лятото на 2017г.

Договорът на Браво трябваше да изтече по-рано през лятото, но беше удължен краткосрочно, за да довърши сезон 2019/20 с “гражданите”. Клубът обяви раздялата с чилиеца на официалния си уебсайт.

Изявлението на Манчестър Сити гласи: “Клаудио Браво напусна Манчестър Сити след четири години с клуба. Чилийският вратар, който вече е на 37 години, изигра 61 мача за Сити след пристигането си от Барселона през 2016г. и запази 20 сухи мрежи. Браво беше привлечен, за да се впише в играта на Пеп Гуардиола и записа 30 участия в първата си кампания. Всички в Манчестър Сити биха искали да благодарят на Клаудио за четирите му години в клуба и да му пожелаят успех в бъдещите му начинания". Междувременно Сити реши съдбата на Гуардиола след отпадането от Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички