Тухел за напускането на Рюдигер: Никой не е щастлив от това


Тухел за напускането на Рюдигер: Никой не е щастлив от това
Снимка: Getty Images

1575 0

Наставникът на Челси Томас Тухел призна, че никой в клуба не приема радушно решението на Антонио Рюдигер да напусне през лятото „Стамфорд Бридж“. През уикенда германецът разкри, че 29-годишният му сънародник го е информирал, че ще напусне като свободен агент, след като договорът му със „сините“ изтече през юни.

Реал Мадрид пък ще бъде следващият клуб на футболиста, а Тухел акцентира, че никой не е щастлив от тази вест. Говорейки пред репортери на брифинг, мениджърът каза: „Не мисля, че някой харесва това, защото Тони е огромен фактор през последната година и половина за нас. Той дава увереност в съблекалнята, тъй като уникален характер, агресивен лидер и е здрав в 90% от мачовете“.

„Когато е на терена, дава увереност на съотборниците си, след като си до него. Поема отговорност, така че няма как да хареса някой това негово решение. Трябва да го приемем и го правим. Ще има живот за Челси и след Тони, но най-важното сега е да свърши престоя му тук, както беше през последните 18 месеца – възможно най-високо ниво и този фокус му е нужен сега“, каза Тухел.

Рюдигер се очаква да се завърне в състава на Челси за мача с Манчестър Юнайтед в четвъртък, след като поднови тренировки с първия отбор по-рано през седмицата.

А къде е разликата на Челси с двата тима пред лондончани, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички