Новият бос на Челси не може да го продава в близките 10 години


Новият бос на Челси не може да го продава в близките 10 години
Снимка: Getty Images

1808 0

Потенциалният купувач на английския гранд Челси няма да може да продаде клуба отново през следващите 10 години. Такова е новото искане на търговската банка "Raine Group", на която собственикът Роман Абрамович възложи да извърши продажбата на "сините", твърди "Sky Sports".

Kaкто е известно, консорциумите на Тод Бели, сър Мартин Броутън и Стивън Палюки продължават да искат да закупят клуба. Всеки от тях се е сдобил с редица мощни партньори. И тримата са изразили готовност да платят 2 милиарда паунда и да инвестират поне още 1 милиард за ремонта на "Стамфорд Бридж" и друга инфраструктура на клуба.

Наскоро от "Raine Group" са уведомили кандидатите, че новият собственик на Челси трябва да остане такъв поне до 2032 г., без възможност да продаде активите си. Търговската банка ще избере най-подходящия претендент в следващите дни, като това няма да е този, който предлага най-голяма сума, а онзи, който може да гарантира на "сините" най-светло бъдеще. Неотдавна се появи информация, че Абрамович ще избере новия собственик на Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички