Тухел призна: "Чупливостта" на Канте може да провали новия му договор с Челси


Тухел призна: "Чупливостта" на Канте може да провали новия му договор с Челси
Снимка: Getty Images

1224 0

Мениджърът на Челси Томас Тухел призна, че новата контузия на Нголо Канте ще повлияе негативно на преговорите с него за нов контракт. Полузащитникът е в заключителната година от настоящия си договор с клуба и през настоящата кампания трябва да докаже, че заслужава нов такъв.

Въпреки това французинът, чийто минал сезон беше съсипан от контузии, не започна добре кампания 2022/23. Преди мача с Лестър стана ясно, че той има нова контузия - на задната част на едното бедро. Травмата е получена във втория мач във Висшата лига - срещу Тотнъм, а високата склонност на халфа към контузии ще бъде отчетена от клуба при преговорите за нов договор.

"Да, това ще повлияе. Трябва да имате предвид всички фактори. От една страна, неговият потенциал, неговото влияние, неговите умения. От друга страна, разбира се, възрастта му, заплатата му и склонността му към контузии. Тогава трябва да направите пълна картина и да се опитате да вземете решение", коментира Тухел пред "Teamtalk". А ето колко време ще е извън игра Канте този път. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички