Барса задейства "план Б" - привлича опитен испански бранител


Барса задейства "план Б" - привлича опитен испански бранител
Снимка: Getty Images

3556 0

Ръководството на испанския колос Барселона се е насочило към "план Б" за подсилване на защитната си линия. След като удариха на камък в преговорите с Жул Кунде от Севиля, сега каталунците се насочват към защитника на Атлетик Билбао Иниго Мартинес, твърди AS.

Според информациите на испанското издание, в Барселона са осъзнали, че шансовете им да привлекат Жул Кунде са се изпарили, след като Челси изпрати значително по-висока оферта на андалусийци за бранителя. Така "лос кулес" са започнали да мислят за привличането на друг играч.

Спортният директор на клуба Матеу Алемани се е свързал с президента на Билбао, за да го информира, че Барселона проявява интерес към Мартинес и скоро ще отправят конкретна оферта.

31-годишният бранител има договор с Билбао до лятото на 2023 година. В контракта му е заложена и откупна клауза в размер на 80 милиона евро, но Барселона няма намерение да плаща такава дума. В Атлетик пък са притиснати до стената, тъй като Мартинес може да напусне клуба със свободен трансфер през идното лято.

Ако и трансферът на Иниго Мартинес пропадне, в Барселона най-вероятно ще опитат да вземат друг испански бранител - Пау Торес от Виляреал. За интерес към него от страна на Барселона се знае открай време, но до конкретна оферта така и не се е стигало.

Междувременно се появиха информации, че в Барса са набелязали и друга алтернатива на Кунде - от Висшата лига.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички