Триумф на директния футбол: Арсенал сломи Манчестър Юнайтед в луд мач на "Емиратс" (ВИДЕО)


Триумф на директния футбол: Арсенал сломи Манчестър Юнайтед в луд мач на "Емиратс" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

7772 0

Арсенал и Манчестър Юнайтед сътвориха зрелищна продукция в мач от 34-ия кръг на английската Висша лига. "Топчиите" победиха с 3:1 и спечелиха важни три точки в борбата за четвъртото място.

Тимът на Микел Артета вече има актив от 60 т. и временно измести Тотнъм от 4-ата позиция, който е с 57, но и има мач по-малко. "Червените дяволи" пък останаха с 54 пункта на шестото място и вече изостават на цели 6 от заветната цел, а имат и една среща повече от днешния си съперник.

Двубоят на "Емиратс" бе белязан от четири гола, два отменени, две дузпи - едната пропусната, три греди (всичките за Манчестър) и общо 28 удара към двете врати. Кристиано Роналдо отбеляза своя гол №100 в английския Елит, но дори неговите усилия не бяха достатъчни. Големият грешник на "Олд Трафорд" в следващите дни ще бъде Бруно Фернандеш, който нацели десния страничен стълб от бялата точка (при резултат 1:2).

Ето как се разви срещата (минута по минута):

Първо полувреме

3' 1:0 за Арсенал - Домакините започнаха по-съсредоточено и с центриране успяха да всеят смут в защитата на Юнайтед... топката се озова в Сака, който опита удар в далечния ъгъл на Де Хеа. Испанецът успя да отрази, но при добавката Нуно Тавареш не сбърка.

Video edited on Kapwing

6' - Гостите отговориха с хубав извеждащ пас на Роналдо към Еланга, но младокът не успя да нанесе най-добрия шут и Рамсдейл спаси. 

*В 7-ата минута публиката стана на крака и започна да пляска в подкрепа на Кристиано Роналдо!

11' - Вратарят на Арсенал сгреши грубо при опита си да намери свой съотборник с подаване, а топката се озова в краката на Бруно Фернандеш. Португалецът стигна до дъгата на наказателното поле и тръгна да прехвърля техничено Рамсдейл, който беше далеч от голинията си, но Габриел се намеси решително в последния момент и блокира удара му.

15' - Още една добра комбинация между Роналдо и Еланга позволи на втория да влезе на скорост по диагонал в наказателното поле, но в същото време Нуно Тавареш бе плътно зад него. Крилото на Манчестър така и не успя да шутира, а в крайна сметка се озова на тревата, претендирайки за дузпа заради задържане. ВАР разгледа ситуацията и играта продължи без последствия...

19' - Мартин Йодегор се нагърби с изпълнението на пряк свободен удар от около 23-4 метра, но топката прелетя на 2-3 метра над горната греда.

20' - Роналдо шутира силно по диагонал с десния крак, но високо над вратата.

24' - Диого Далот стреля технично, но топката се отби от напречната греда на Арсенал. 

25' - Домакините реагираха с хубава атака, при която Нкетия се озова на стрелкова позиция и нанесе силен удар, но право в обсега на Де Хеа, който изби с две ръце.

27 - 31' - Двойно подаване между Сака и Йодегор завърши със свличането на първия в наказателното поле, а топката се озова в Нкетия, който се разписа за 2:0. ВАР прегледа ситуацията и показа, че Нкетия е бил в засада, но след това призова главния рефер да разгледа на повторение евентуално нарушение от страна на Телеш срещу Сака. Такова бе забелязано от него и Арсенал получи дузпа, а Сака прати Де Хеа в обратния ъгъл - 2:0 за "топчиите"!

Video edited on Kapwing

33' - Неманя Матич видя Кристиано Роналдо на втора греда и изпрати хубаво центриране към него, а португалецът се позиционира перфектно и с левия крак намали изоставането на Манчестър - 1:2! Това бе гол №100 за CR7 в английската Висша лига!!!

Video edited on Kapwing

35' - Соареш преследваше Санчо по крилото, а англичанинът тръгна да навлиза в наказателното поле.. Защитникът на Арсенал загуби равновесие и падна почти по очи на тревата, докосвайки топката с ръка. Джейдън Санчо ведната поиска дузпа, но ВАР прецени, че такава няма.

Video edited on Kapwing

38' - Eлнени нанесе много опасен удар от разстояние, но Давид де Хеа успя да легне бързо на дясната си страна и да спаси с една ръка. 

45'+ И двамата вратари блеснаха с по едно добро спасяване в добавеното време, което беше 5 минути.

*През тази първа част двата отбора отправиха общо 22 удара (по 11) към вратите си, а 9 от тях бяха точни. Притежанието на топката бе 62:38 в полза на Арсенал.

Второ полувреме

50' - Нуно Тавареш получи на крилото и залъга Далот, че ще стреля, с което си отвори много пространство за шут с десния крак, но той бе колкото силен - толкова и неточен.

54 - 57' - Крейг Поусън отсъди дузпа за Манчестър Юнайтед, след като Нуно Тавареш игра с ръка при опита си да надскочи Неманя Матич. Зад топката застана Бруно Фернандеш и преодоля Рамсдейл, но не и дясната греда - ПРОПУСК! Интересно бе защо Кристиано Роналдо не се нагърби с изпълнението на наказателния удар...

Video edited on Kapwing

58' - Гостите продължиха да натискат съперника в търсене на изравнителен гол, но Рамсдейл първо отрази опасен удар, а след това попадение на Роналдо беше отменено заради засада, каквато имаше, но тя не бе повече от 5 сантиметра!

62' - Роналдо изведе Далот зад гърба на защитата и той шутира по диагонал, но вратарят на Арсенал успя да докосне топката и след това тя се отби от лявата греда!

69' - Гранит Джака нанесе страховит удар от над 25 метра, който не остави никакви шансове на Давид де Хеа - 3:1 за Арсенал!

Video edited on Kapwing

71' - Сака се контузи и Артета пусна в игра Роб Холдинг на негово място.

85' - Темпото на игра значително падна и като че ли играчите на Юнайтед се примириха, че са загубили мача.

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Арсенал (Джака, Тавареш, Елнени) - Юнайтед (Телеш, Фернандеш, Линдельоф, Роналдо)

СМЕНИ: Арсенал (Мартинели/Смит Роу, Холдинг/Сака, Томиясу/Соареш) - Юнайтед (Рашфорд/Матич, Лингард/Еланга, Мата/Фернандеш)

Стартови състави:

Арсенал (4-2-3-1): Рамсдейл, Уайт, Соареш, Габриел, Тавареш, Елнени, Джака, Смит Роу, Йодегор, Сака, Нкетия

Манчестър Юнайтед (4-2-3-1): Де Хеа, Далот, Линдельоф, Варан, Телеш, Матич, Мактоминей, Еланга, Фернандеш, Санчо, Роналдо

Арсенал - Манчестър Юнайтед по ТВ: Къде да гледаме срещата?

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ за мача!

ПРЕДИ СБЛЪСЪКА

"Артилеристите" са на 5-о място във временното класиране с актив от 57 точки, докато "червените дяволи" са шести с 54, но и мач повече от днешния си съперник. Четвъртият Тотнъм също е с 57 пункта, но има по-добра голова разлика от Арсенал.

И двата отбора играха през настоящата седмица - тимът на Микел Артета шокира Челси на "Стамфорд Бридж" с 4:2, а този на Ралф Рангник си тръгна от "Анфийлд" с 4 гола в своята врата.

На 2 декември се състоя двубоят между Юнайтед и Арсенал от есенния дял на първенството и той завърши 3:2 на "Олд Трафорд" - победа, дошла след обрат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички