Манчестър Сити разгроми Уотфорд без драма, Жезус изигра мача на сезона (ВИДЕО)


Манчестър Сити разгроми Уотфорд без драма, Жезус изигра мача на сезона (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5327 0

Манчестър Сити завоюва 25-а победа от началото на сезона, след като разгроми с 5:1 Уотфорд. "Небесносините" можеха да решат окончателно срещата още през първата част, но подценяване от тяхна страна им струваше попадение от Денис, а за домакините два гола вкара Жезус и едно красиво попадение - Родри. "Гражданите" започнаха агресивно срещата и само след 4 минути падна първото попадение. Тимът контролира топката през 72% от времето и успя да създаде куп чисти положения, от които 5 попаднаха в рамките на вратата. За "стършелите" само контраатаките бяха вариант, но все пак успяха да реализират единственото си положение.

През второто полувреме соло акцията от Габриел Жезус продължи с пълна сила и той успя да вкара още два пъти, докато Уотфорд остана с попадението си от първата част. Бразилецът бе на път да влезе в историята с 5 гола, ако беше реализирал още веднъж. Тимът на Гуардиола свали още повече оборотите, заради предстоящото домакинство на Реал Мадрид през седмицата, но все пак продължи да бъде фактор в срещата. "Гражданите" успяха да си оправят головата разлика до някаква степен, след като изостават по този показател от мърсисайдци.

Така Манчестър Сити продължава борбата за титлата, където разликата с Ливърпул е потенциално само една точка, но в следващите 24 часа "гражданите" ще водят с 4 точки, защото "червените" не са изиграли местното дерби с Евертън. На тимът от Манчестър му остават 4 мача до края на първенството, в които ще гостува на Лийдс и Уест Хям, а домакинските привърженици ще може да се насладят на битки срещу Някасъл и Астън Вила. Именно срещу последните ще бъде финалният сблъсък за сезона.

"Стършелите" пък изглеждат като едни от сигурните отпадащите, защото след днешния разгром остават на предпоследна позиция с 22 точки и най-голям брой загуби, докато първият от спасяващите се е Евертън, със седем точки повече. Все пак днешните гости ще трябва да изиграят още 5 мача до края на кампанията, в които ще приемат Бърнли, "карамелите" и Лестър, а ще гостуват на Кристал Палас и на Челси, в последния кръг.

Първо полувреме: 

Гоол! Четири минути след началото на срещата, "гражданите" отлично развиха атаката си по десния фланг, като в зоната на наказателното поле смениха към лявото крило, а Жезус засече отлично подаване на Зинченко.

Домакините започват изключително нападателно срещата, но осем минути след първото попадение, "стършелите" успяха да откраднат топката, а Денис да напредне до наказателното поле на опонента, но миг преди да стреля, Зинченко поправи грешката си и "гражданите" си върнаха владението. 

Гоол! В 24-тата минута Де Бройне отправи невероятно центриране към наказателното поле на гостите, а Жезус засече в мрежата за втори път в мача. Гостите изглеждат пречупени, въпреки че "небесносините" не дават всичко от себе си. 

НОВ ГОЛ! Едва 3 минути след втория гол в мача, Хасан Камара бе изпуснат от домакинската отбрана и с добър удар по диагонал върна интригата в двубоя. 2-1

Попадение след попадение! Първоначалната атака на "гражданите" бе отблъсната, но испанският национал Родри овладя топката около границите на наказателното поле и с удар от воле вдигна привържениците на крака! 3-1

Второ полувреме:

Дузпа и гол! Само 14 секунди след началото на втората част, Бен Фостър фаулира Жезус в рамките на наказателното поле, а бразилецът хладнокръвно се разписа за трети път в мача. 

Ново попадение! В 53' бразилският нападател Габриел Жезус се разписа за четвърти път в срещата след чудесна атака, която се разви през центъра на терена. Футболистът е на само попадение от това да влезе в историята, като един от малкото играчи, белязали 5 попадения в един мач от Висшата лига. Димитър Бербатов е сред тези играчи, но никой не е успявал да вкара 6 гола!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Диас, Лапорт, Зинченко, Де Бройне, Фернандиньо, Родри, Жезус, Стърлинг, Грийлиш

Уотфорд: Фостър, Нгакия, Кабаселе, Самир, Камара, Клевърли, Сисоко, Лоуза, Сар, Кинг, Денис

Преди двубоя Манчестър Сити - Уотфорд 

През седмицата "небесносините" имаха тежка задача срещу Брайтън, като до почивката резултатът бе 0:0, но в крайна сметка Кевин де Бройне и компания се развихриха през втората част и спечелиха с 3:0. Благодарение на 3-те пункта, Сити се върна на върха и 6 кръга преди края води с 1 точка на Ливърпул - 77 срещу 76. 

Уотфорд пък се е засилил стремглаво към Чемпиъншип, като отборът е с едва 2 победи от ноември и разполага с актив от 22 точки. Интересен факт е, че 4 от 6-те победи на "стършелите" са дошли в гостувания. 

Уокър, Стоунс и Аке са с контузии и се очаква да не играят и да бъдат пазени за мача с Реал Мадрид през седмицата в първи полуфинален сблъсък в Шампионска лига. Уотфорд има повече проблеми със състава, а най-големият отсъстващ ще бъде Кучо. 

"Гражданите" са в убийствена серия срещу днешния си съперник, като са с 16 поредни победи във всички турнири. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички