Тримата футболисти, които Арсенал и до ден-днешен съжалява, че изпусна


Тримата футболисти, които Арсенал и до ден-днешен съжалява, че изпусна
Снимка: Getty Images/Guliver

1912 0

Академията на Арсенал може да се похвали с това, че от нея са се появили много класни футболисти като например Емил-Смит Роу и Букайо Сака, които в момента имат ключова роля за тима на Микел Артета. 

В същата академия са завършили и големи имена в световния футбол, за които и до ден-днешен управата на "артилиеристите" съжалява, че е изпуснала. 

В настоящия материал ще ви представим три имена, които не успяха да пробият в Арсенал, но в същото време клубът продължава да се разкайва, че ги е изпуснал.

3. Дониел Мален

Мален се присъедини към академията на Арсенал през 2015 година от тази на Аякс. Надеждите, че той ще се превърне в бъдеща звезда на "топчиите" бяха огромни. Той обаче не успя да се докаже и през 2017-а бе продаден на нидерландския гранд ПСВ. Там обаче нападателят намери себе си и реализира 40 гола в 81 мача. Това му спечели вниманието на Борусия Дортмунд, където премина през 2021. Към момента той има 10 попадения и 7 асистенции за "жълто-черните".

2. Серж Гнабри

Германецът се включи към академията на Арсенал през 2011 година, а 12 месеца по-късно записа и дебют за основния състав, където обаче не успя да се наложи. Последва период под наем в Уест Бромич, преди да бъде продаден окончателно на Вердер Бремен през 2016-а. Там той впечатли с изявите си, които му помогнаха да премине в Байерн Мюнхен през 2017-а. На Гнабри не му трябваше много време да се превърне в един от най-добрите футболисти на своята позиция. До момента с екипа на баварците той има 67 гола и 43 асистенции в 182 мача във всички турнири.

1. Хари Кейн

Британецът бе част от академията на лондончани в ранните години на новия век. Там обче той не е успял да впечатли треньорите и е бил освободен. Последвал е период в Риджуей Роувърс, преди да се присъедини към юношите на Тотнъм през 2004 година. Останалото е история... Днес Хари Кейн е един от най-добрите нападатели и голмайстори на своето поколение. Неговата умопомрачителна статистика от 254 гола в 395 мача за "шпорите" със сигурност кара Арсенал да съжалява, че няма машина на времето...

ВИЖТЕ ОЩЕ: Байерн разкри дали цели да привлече Хари Кейн.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички