Три гола делят Манчестър Юнайтед от топ 4 след успех над Кристъл Палас


Три гола делят Манчестър Юнайтед от топ 4 след успех над Кристъл Палас
Снимка: Getty Images/Guliver

2648 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед победи Кристъл Палас с 0:2 като гост в мач от 36-тия кръг на Висшата лига. Основна роля за победата изигра английският нападател Маркъс Рашфорд, който записа гол и асистенция на "Селхърст Парк".

Юнайтед не изиграха особено силен мач, но показаха добра успеваемост пред гола. "Дяволите" откриха резултата в добавеното време на първата част с първия си точен удар, който дойде от крака на Рашфорд и след асистенция на Бруно Фернандеш.

През второто полувреме гол на Джордан Аю бе отменен заради засада, а в 78-ата минута Рашфорд асистира на Антони Марсиал, който оформи крайното 2:0. Така Юнайтед се изравни по точки с четвъртия Лестър, но е с три гола по-лоша голова разлика от "лисиците". 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във втората минута домакините можеха да открият резултата. Уилфред Заха елиминира противников футболист, за да си осигури пространство за стрелба от границата на пеналтерията. Ударът му бе опасен за стража Давид Де Хеа, който нямаше видимост към топката, но въпреки това успя да спаси.

В следващите минути "дяволите" упражниха контрол над срещата, но не успяха да създадат опасни ситуации за гол. Десет минути преди края на частта Юнайтед все още нямаше точен удар към вратата на Палас.

Първият точен удар за гостите дойде в добавеното продължение на първата част, като се превърна и в гол. Бруно Фернандеш пусна хитър пас към Маркъс Рашфорд в пеналтерията на "орлите", а нападателят с лекота елиминира противниковите защитници, за да реализира - 0:1!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 55-ата минута Палас отне топка в средата на терена и подхвана атака по левия фланг чрез Уилфред Заха. Бившият играч на "дяволите" подаде към Джордан Аю на далечната греда, който се разписа, но голът му бе отменен от ВАР заради засада.

В 78-ата минута Юнайтед стигна до втори гол. Маркъс Рашфорд подхвана атака за "дяволите" от собствената си половина. Нападателят комбинира със съотборник на фланга, а след това асистира към Антони Марсиал, който прати топката в мрежата на Палас - 0:2!

ПРЕДИ СРЕЩАТА

В предишния кръг Манчестър Юнайтед допусна късен гол, който им коства влизането в топ 4 на Висшата лига. Тази вечер "червените дяволи" ще направят нов опит да се доближат до заветната си цел, като съперник им е 14-тият Кристъл Палас, който на практика не се бори за нищо.

Оле Гунар Солскяер няма да може да разчита на контузените Аксел Туанзебе и Фил Джоунс, докато Брандън Уилямс Люк Шоу и Мейсън Грийнууд са под въпрос за срещата. Кристиан Бентеке изтърпява наказание за Палас, а Джеймс Томкинс, Мартин Кели, Джефри Шлуп и Гари Кейхил са контузени.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Кристъл Палас: Гуайта, Ван Анхолт, Сако, Дан, Уорд, Маккарти, Миливоевич, Макартър, Таунзенд, Заха, Аю

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Фосу-Менса, Магуайър, Линдельоф, Уан-Бисака, Мактоминей, Погба, Фернандеш, Рашфорд, Грийнууд, Марсиал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички