Тревожна статистика за Арсенал след мача срещу Челси


Тревожна статистика за Арсенал след мача срещу Челси
Снимка: Getty Images/Guliver

2162 0

Във вчерашната вечер Арсенал успя да измъкне точка при гостуването си на „Стамфорд бридж“ срещу Челси, след като изоставаше на два пъти в резултата. „Артилеристите“ играха с 10 души повече от час, но успяха да достигнат до равенство 2:2.

Въпреки че феновете и щаба на тима със сигурност трябва да са доволни, че отборът не загуби двубоя, статистиката за тима от Северен Лондон в дербитата от първенството е тревожна. Вчерашното госуване на Арсенал бе 25-тото поред, в което „топчиите“ не успяха да спечелят мач навън срещу отбор от топ 6. Това означава, че „артилеристите“ не са печелили гостуване на някой от топ тимовете в Англия в мач от първенствтото от над 5 години, като за този период имат 10 равенства и 15 загуби. Последният успех на отбора срещу тим от топ 6 извън „Емиратс“ датира още от времето на Арсен Венгер, когато през януари 2015г. Арсенал спечели с 2:0 при гостуването си на Манчестър Сити с два гола на Санти Касорла.

Що се отнася до статистиката за „артилеристите“ при гостуванията на „Стамфорд бридж“, то тя не е по-розова. Арсенал няма победа на гости на Челси вече близо 9 години, като последният успех датира от 2011-та, когато тимът печели с 5:3 в мач от Висшата лига. През този сезон „топчиите“ вече загубиха гостуването си на Ливърпул и завършиха наравно на гости на Манчестър Юнайтед и Челси.

А ето кой играч на Арсенал може да се присъедини към Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички