"Това е причината" - Коул Палмър разкри защо е напуснал Манчестър Сити и е отишъл в Челси


"Това е причината" - Коул Палмър разкри защо е напуснал Манчестър Сити и е отишъл в Челси
Снимка: Getty Images

1404 0

Късно снощи (11-и март) Челси победи с 3:2 Нюкасъл на "Стамфорд Бридж" в мач от 28-ия кръг на английската Висша лига.

"Това е причината"

21-годишният Коул Палмър блесна с гол и асистенция във вратата на "свраките", а след последния съдийски сигнал обясни защо е решил да напусне Манчестър Сити през лятото на 2023-та година (тогава лондончани го купиха за 47 милиона евро):

"Смятах, че съм готов да играя футбол всяка седмица - това е причината да се присъединя към Челси. Просто исках да покажа на какво съм способен. Решението да напусна Сити беше много трудно, защото бях там от 6-годишен. Исках да играя редовно, проведох разговор с моето семейство, говорих с клуба и след това дойдох в Челси", разказа младокът пред "Sky Sports".

Коул Палмър

"Вярвам, че тук има много талантливи футболисти, но феновете не го виждат, вие журналистите също не го виждате. Сигурен съм, че занапред ще ставаме все по-добри. Ако не през следващия сезон, то през по-следващия. Това е дългосрочен проект. Рано или късно ще го видите!", закани се Палмър.

*Коул Палмър вече има 13 гола и 11 асистенции в 33 мача за Челси във всички турнири. Сметката му в Манчестър Сити (за първия отбор) пък спря на 6 попадения и 2 голови паса в общо 41 двубоя.

Със спечелените 3 точки срещу Нюкасъл тимът на Маурисио Почетино събра актив от 39 и остана на 11-ото място в таблицата. Сега за "сините" предстои домакинство на Лестър от 1/4-финалите за ФА Къп (17-и март, 14:45 часа).

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Маурисио Почетино коментира слуховете, че Жозе Моуриньо може да го замени начело на Челси!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички