Магически Коул Палмър донесе сладък успех за Челси в зрелище срещу Нюкасъл (ВИДЕО)


Магически Коул Палмър донесе сладък успех за Челси в зрелище срещу Нюкасъл (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1236 0

Челси успя да спечели срещу Нюкасъл с 3:2, в зрелищния завършек на 28-мия кръг от Премиършип. Двата тима играха отворено до самия край, без да се притесняват, че могат да инкасират попадения.

Коул Палмър окончателно затвърди статута си на най-полезен играч за Челси през сезона и вече има внушителните 15 гола и 11 асистенции във всички турнири. Той напълно заслужи втората си поредна повиквателна за националния отбор на Англия след дебюта си през миналия ноември. "Трите лъва" ще играят приятелски мачове с Бразилия и Белгия в края на март.

Челси започна устремно и откри резултата още в 6-та минута. Коул Палмър стреля, топката рикошира в крака на Николас Джаксън и заблуди Мартин Дубравка. "Сините" продължиха да владеят инициативата, но без да създават големи опасности.

В 40-та минута Александър Исак реши да стреля извън наказателното поле и се увенча с успех - прекрасният му прав вътрешен удар остави Джордже Петрович безпомощен. 

Още: Маурисио Почетино коментира слуховете, че Жозе Моуриньо може да го замени начело на Челси

Челси победи Нюкасъл

Нюкасъл започна обещаващо и втората част - Петрович извади страхотен удар на Мигел Алмирон. Челси обаче бързо изравни играта и на свой ред започна да създава опасности.

Отново Коул Палмър беше героят за "сините". В 58-та минута той пое топката пред наказателното поле и с хубав шут по земя направи 2:1. 

В 76' резултатът стана 3:1 - Михайло Мудрик малко случайно взе топката току пред краката на Конър Галахър, премина през защитник, после финтира Дубравка и на празна врата се разписа.

Нюкасъл тотално рухна, но въпреки това стигна до едно попадение в 90-та минута. Джейкъб Мърфи се освободи от Марк Кукурея и отбеляза със свиреп удар. За повече обаче нямаше време и Челси се поздрави с победата.

Още: Изпълнителният директор на Челси не е фен на "сините", не е и на футбола

Не е невъзможно! Томас Тухел може да се завърне обратно в Челси

За година и три месеца: Челси със загуби за стотици милиони

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички